Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„10 kilometrų į priekį“. Ukrainos pajėgos puola ir Belgorodo sritį

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas Kursko srityje išplito į kaimyninį Rusijos regioną – Belgorodo sritį. Apie tai pranešama dienraščio „The Washington Post“ straipsnyje.
„Drakono dantys“
„Drakono dantys“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos kariuomenė Belgorode, pasak ukrainiečių karių, atrodė pasiruošusi jų atvykimui – priešingai nei Kursko srityje, kur Ukrainos pajėgoms pavyko sparčiai žengti į priekį. Nors dalis Rusijos karių atsitraukė, Belgorodo srityje buvo pakankamai prieštankinių įtvirtinimų, tokių kaip „drakono dantys“, ir minų laukų.

Be to, laikraštis „Washington Post“ pranešė, kad beveik iš karto Ukrainos kariai Belgorodo srityje buvo intensyviai atakuojami Rusijos artilerijos, bepiločių lėktuvų ir bombarduojami iš oro.

Pranešama, kad Ukrainos pajėgos Belgorodo srityje pasistūmėjo apie 10 kilometrų ir užėmė Rusijos kariuomenės apleistas pozicijas, tačiau kovos intensyvumas nesumažėjo.

„Visa mūsų grupė buvo sužeista tą pačią dieną, kai atvykome“, – sakė 24 metų ukrainiečių kovotojas šaukiniu „Hakeris“.

Rusijos valdžios institucijos nepripažino, kad Belgorodo regione vyksta sausumos mūšiai, tačiau rugpjūčio 15 d. gubernatorius Viačeslavas Gladkovas regione paskelbė nepaprastąją padėtį.

Po operacijos kaimyniniame Kurske Rusijos kariams Belgorode galėjo būti paskelbta padidinta parengtis, o tai galėjo prisidėti prie stipresnio pasipriešinimo, sakė atvirų šaltinių analitikas, Amerikos verslo instituto vyresnysis žiniasklaidos bendradarbis Brady Africkas.

15min primena, kad rugpjūčio 12 d. Rusija paskelbė apie gyventojų evakuaciją iš su Ukraina besiribojančio Krasnaja Jarugos rajono. Rugpjūčio 14 d. regione buvo įvestas regioninis nepaprastosios padėties režimas.

Prieš tai Kursko sritis atšaukė regioninį nepaprastosios padėties režimą ir įvedė federalinį nepaprastosios padėties režimą dėl rugpjūčio 6 d. prasidėjusio Ukrainos gynybos pajėgų puolimo.

Rugpjūčio 15 d. Rusijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba pranešė, kad į regioną bus perkeltos papildomos kariuomenės pajėgos ir priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas