Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 22

15min iš Kyjivo: „Neprisimenu, kada buvo taip, kad drebėtų žemė“

„Jau įpratome, kad maždaug trečią valandą nakties kauks sirenos, todėl atsibundame kasnakt tokiu pačiu metu“, – 15min sakė Kyjivo centre sutikti žmonės. Išties, maždaug trečią valandą nakties iš lovos išverčia už lango kaukiantis oro pavojaus signalas. Tačiau nei dronai, nei raketos į Ukrainos sostinę neatskrido. Bepiločiai šį kartą nusitaikė į Dniepropetrovsko sritį. Tačiau Kyjivo gyventojai ramūs negali būti – miesto apšaudymai pastaruoju metu tapo beveik kasdienybe.

Saulėtą ir šiltą sekmadienį Kyjivo gatvėse gausu žmonių, veikia kavinės, parkuose laksto vaikai. Atrodytų, kad karo Ukrainoje nėra, tačiau čia pat tenka suprasti – karas vyksta ir kasdien žūva žmonės. Apie tai primena Mychailovo sobore pačiame Kyjivo centre vykstančios kario laidotuvės. Žmonės nešini gėlėmis skuba atsisveikinti su savo šalies gynėju.

Čia pat, aikštėje, Kyjivo gyventojai apžiūri sudaužytą rusų karinę techniką. Nors ji aikštėje stovi ne vieną mėnesį, vis dar sulaukia nemažai smalsuolių, norinčių iš arčiau pamatyti karo „trofėjus“.

Ukrainos sostinės gyventojų veiduose šypsenos, tačiau netyčia nugirsti pokalbiai liudija, kad karą jie jaučia visa apimtimi.

„Pavargau... Tie naktiniai apšaudymai... Mane jie tikrai gąsdina“, – kalbasi aikštėje stovinčios maždaug 18 metų merginos. Panašūs pokalbiai skamba ir kavinėse, parduotuvėse.

„Jei prasidės oro pavojaus signalas ir taps baisu, atbėkite pas mus į pirmą aukštą, čia turime slėptuvę“, – tokiais žodžiais 15min žurnalistus pasitinka ir viešbučio Kyjive administratorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento