Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 10 /12:54

15min žurnalistė A.Daukševič iš Dnipro: „Atjungta elektra, raketos gali atskristi ir iki mūsų“

Po pranešimų apie masinį Rusijos karinių oro pajėgų puolimą Charkivo ir Zaporižios srityse penktadienį ryte, naudojant rekordinį skaičių raketų S-300, portalas 15min susisiekė su šiuo metu Dnipro mieste esančia savo užsienio naujienų žurnaliste Ana Daukševič.

Pasak jos, mieste, kuris prieš kelias savaites dėl Rusijos įvykdytos atakos prieš daugiabutį buvo atsidūręs dėmesio centre, šiuo metu yra pakankamai ramu, tačiau skamba oro pavojaus signalai ir gyventojai raginami telktis slėptuvėse.

„Vakar Dnipre oro pavojus nuskambėjo apie aštuonis kartus. Šiandien jau kelis kartus aidėjo sirenos, bet šiuo metu mieste pakankamai ramu“, – komentavo žurnalistė.

Jos teigimu, mieste taip pat atjungtas elektros tiekimas ir viską užgožia elektros generatorių skleidžiamas triukšmas, kurių čia netrūksta dėl pastovių energijos tiekimo nutraukimų.

„Kavos, arbatos dar galima nusipirkti, tačiau neveikia liftai. Ką tik lipau laiptais iš 17-ojo aukšto, kur dabar esu apsistojusi. Kadangi atjungta elektra, nėra karšto vandens, šildymo. Kol kas tai tęsiasi vos kelias valandas, todėl kažkokios kritinės problemos nėra.“

Pasak šiuo metu Dnipre esančios A.Daukševič, visi žino apie masines raketų atakas Zaporižios, Charkivo srityse bei šįryt Kyjive nukritusias raketas.

„Nors situacija atrodo rami, tačiau naktį apšaudyta Zaporižia yra vos už valandos kelio nuo Dnipro, todėl jaučiama įtampa. Girdime apie smūgius aplink Dniprą ir neatmetame galimybės, jog raketos gali atskristi ir iki mūsų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas