Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 31 /2017 01 01

2017-ieji jau čia: Naujųjų metų siautulys pasaulyje

Naujieji 2017-ieji metai ritasi per pasaulį. Pirmieji Naujuosius metus pasitiko Tongos karalystės ir Samoa, vienos mažiausių pasaulio valstybių, priklausančių Polinezijos salų grupei, gyventojai. Estafetę perėmė Naujoji Zelandija ir Australija, vėliau šventė pasiekė Aziją. Tik po pusės paros Naujųjų metų slenkstį peržėngė ir Lietuva.
Naujieji metai Sidnėjuje, Australijoje
Naujieji metai Sidnėjuje, Australijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiausiame Naujosios Zelandijos mieste Oklande Naujieji metai Lietuvos laiku prasidėjo 13 val. Čia iš bokšto „Sky Tower“, išstypusio į 328 m. aukštį, vidurnaktį į dangų šovė fejerverkai.

VIDEO: Naujoji Zelandija 2017-uosius pasitiko iš bokšto trykštančiais fejerverkais

Dar po poros valandų, 15 val. Lietuvos laiku, naujuosius metus sutiko didžioji dalis Australijos. Čia apie pusantro milijono žiūrovų susirinko stebėti įspūdingų fejerverkų virš Sidnėjaus uosto.

Šio šventinio renginio vaizdas buvo tiesiogiai transliuojamas televizijos ir internetu visame pasaulyje.

Per renginį buvo pagerbtos kai kurios tarptautinės muzikos žvaigždės, mirusios 2016 metais, tarp jų Davidas Bowie ir Prince'as.

Fejerverkų šou pradžioje nuo tilto liejosi purpurinės liepsnos „lietus“, priminęs Prince'o hitą „Purple Rain“, vėliau buvo prisimintas ir žymusis D.Bowie kūrinys „Space Oddity“, kai dangų nušvietė Saturno, mėnulio ir žvaigždžių pavidalo fejerverkai.

VIDEO: Sidnėjus 2017-uosius pasitiko įspūdingu fejerverkų šou

17 val. Lietuvos laiku Naujuosius metus sutiko Japonija, Pietų Korėja, kai kurios Rusijos ir Indonezijos dalys. Japonijos sostinėje Tokijuje tūkstančiai gatvėse susirinkusių žmonių vidurnaktį į dangų paleido rankose laikytus balionus ir sveikino vienas kitą dirbtinio sniego apsupty.

18 val. Lietuvos laiku Naujuosius metus įspūdingai pasitiko Honkongas. Daugybė vietos gyventojų ir turistų susirinko Victorios uosto prieigose ir stebėjo dešimt minučių trukusį fejerverkų ir muzikos reginį.

VIDEO: Naujuosius metus pasitiko Honkongas

Tuo pačiu metu lazerių ir fejerverkų šuo nuspalvino Kinijos sostinės Pekino ir Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro dangų. Pusvalandžiu anksčiau – Šiaurės Korėjos sostinės Pchenjano skliautą. Tiesa, Šiaurės Korėjos naujametiniai fejerverkai atrodė gana kukliai.

VIDEO: Kaip Naujuosius metus pasitiko Šiaurės Korėjos sostinės gyventojai?

22 val. Lietuvos laiku fejerverkais pasipuošė aukščiausias pasaulio pastatas – Dubajuje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, stovintis dangoraižis „Burj Khalifa“

23 val. Lietuvos laiku Naujuosius sutiko Maskva ir didžioji dalis europinės Rusijos. Prieš vidurnaktį vietos laiku per televiziją į piliečius kreipęsis prezidentas Vladimiras Putinas pripažino, kad besibaigiantys metai buvo nelengvi, tačiau sunkumai, anot jo, tik „suvienijo žmones ir leido savyje surasti naujų rezervų judėti pirmyn“.

VIDEO: Pasaulis sutiko 2017-uosius: įspūdingiausi fejerverkai nuo Sidnėjaus iki Niujorko

Po valandos atėjo Lietuvos, Latvijos, Estijos, Graikijos, Sirijos, iš viso trijų dešimčių valstybių eilė žengti į 2017-uosius. Tada estafetė perduota Vakarų Europai ir Afrikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas