Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

30 proc. respublikonų norėtų subombarduoti tik „Disney“ filme egzistuojančią šalį

„Public Policy Polling“ (PPP) atliko 532 respublikonų rinkėjų apklausą – po jos paaiškėjo, kad 30 proc. pasisako už Agrabah valstybės bombardavimą. Tačiau tai – išgalvota šalis, kurioje gyvena „Disney“ animacinio filmo „Aladinas“ personažai.
Agrabah
Agrabah

Į klausimą „Remtumėte ar prieštarautumėte Agrabah bombardavimui?“ 57 proc. atsakė nežinantys, 30 proc. – remtų, 13 proc. – būtų prieš. Tokia statistika sulaukė žaibiško susidomėjimo socialiniuose tinkluose, kur nevengta pasišaipyti iš respublikonų rinkėjų neišmanymo. 

Kadras iš filmo/Robinas Williamsas animaciniame filme „Aladinas“ įgarsino Džiną
Kadras iš filmo

To paties buvo paklausti ir demokratų rinkėjai. 19 proc. jų pasisakė už išgalvotos šalies bombardavimą, 35 proc. – prieš.

Respublikonų rinkėjų apklausos metu taip pat paaiškėjo, kad 26 proc. jų mano, jog islamas JAV turėtų būti uždraustas, o 46 proc. remia nacionalinės musulmonų duombazės sukūrimą. Tai pasiūlė vienas iš respublikonų kandidatų į prezidentus Donaldas Trumpas. 

54 proc. remia siūlymą, kad musulmonams būtų uždrausta atvykti į JAV.

36 proc. apklaustųjų tiki, kad musulmonai Naujajame Džersyje šventė po Rugėjo 11-osios išpuolių – tai vėlgi buvo pareiškęs D.Trumpas. Tokias jo kalbas melu ir nesąmone išvadino tiek valstijos politikai, tiek jos gyventojai bei žiniasklaida.

PPP duomenimis, D.Trumpą žymiai labiau remia tie, kurie nori subombarduoti Aladino namus – 45 proc. jų remia D.Trumpą. Tarp tų, kurie pasisako prieš Agrabah bombardavimą, D.Trumpo rėmėjų yra 22 proc.​

PPP yra žinoma dėl netradicinių apklausų. 2013 m. jie klausinėjo amerikiečių apie konspiracijų teorijas. Paaiškėjo, kad, pavyzdžiui, beveik 41 mln. tiki, kad Barackas Obama – antikristas, o 12,5 mln. – kad šalį valdo ropliažmogiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas