Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

47 vaikai iš migrantų stovyklų Graikijoje atvyko į Vokietiją

47 suaugusiųjų nelydimi vaikai, evakuoti iš migrantų stovyklų Graikijoje, šeštadienį atvyko į Vokietiją, pranešė vokiečių pareigūnai.
47 vaikai iš migrantų stovyklų Graikijoje atvyko į Vokietiją
47 vaikai iš migrantų stovyklų Graikijoje atvyko į Vokietiją / „Scanpix“ nuotr.

Nepilnamečiai buvo atskraidinti iš Atėnų į Hanoverį. Prieš išvykimą visi jie buvo patikrinti dėl koronaviruso ir dvi savaites gyvens karantino sąlygomis, o paskui bus perkelti į kitas Vokietijos žemes, nurodė Vidaus reikalų ministerija.

Vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis išreiškė viltį, kad kitos šalys taip pat netrukus pradės priimti pabėgėlių vaikus.

Į Vokietiją atskraidinti vaikai yra iš Afganistano, Sirijos ir Eritrėjos. Tarp jų yra keturios mergaitės, be to, grupėje yra brolių ir seserų. Kai kurių vaikų šeimos jau laukia jų Vokietijoje.

Iki šiol jie gyveno pabėgėlių stovyklose, kuriose, žmogaus teisių gynėjų teigimu, nėra sąlygų vaikams.

„Graikijos vyriausybė ragino kitas Europos Sąjungos šalis... mažiems vaikams, pabėgusiems nuo karo ir persekiojimų, surasti naujas šeimas ir [padėti] pradėti naują gyvenimą. Džiaugiuosi, kad ši programa pagaliau įgyvendinama“, – Atėnų oro uoste, kur susitiko su išvykstančiais vaikais, žurnalistams sakė graikų premjeras Kiriakas Micotakis.

Jis išreiškė viltį, kad artimiausiais mėnesiais bus perkelta daugiau kaip 1,5 tūkst. nepilnamečių.

Vokietija praėjusį mėnesį pagal bendrą Europos planą pažadėjo priimti mažiausiai 350 vaikų iš Graikijos pabėgėlių stovyklų.

Planas kai kuriose šalyse įstrigo dėl pandemijos, bet trečiadienį 12 vaikų išvyko į Liuksemburgą.

Pasak Jungtinių Tautų atstovo Stephane'o Dujarrico, Graikijoje balandžio pradžioje buvo daugiau kaip 5,2 tūkst. niekieno nelydimų nepilnamečių prieglobsčio prašytojų, kuriems „skubiai reikia ilgalaikių sprendimų, įskaitant paspartintą registraciją, šeimų susijungimą ir perkėlimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas