Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Blinkenas: arabų šalių suartėjimas su Izraeliu yra būdas izoliuoti Iraną

Izraelio ir arabų šalių, kurių dauguma nepripažįsta žydų valstybės, suartėjimas yra būdas izoliuoti Iraną ir jo parankinius, ketvirtadienį sakė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.
Antony Blinkenas
Antony Blinkenas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Yra kelias [...] Izraelio poreikiams ir troškimams dėl integracijos“, – sakė jis Kaire užbaigdamas kelionę po regioną, kuria siekė užkirsti kelią Izraelio ir „Hamas“ karo išplitimui.

„Jei prisiimi būtinus įsipareigojimus dėl saugumo ir eini šiuo keliu į palestiniečių valstybę, tai yra pats geriausias būdas izoliuoti Iraną ir [jo] parankinius“, – kalbėjo A.Blinkenas.

A.Blinkeno kelionė po devynias Artimųjų Rytų šalis baigėsi kitą dieną po to, kai Jungtinių Tautų Saugumo Taryba priėmė rezoliuciją, kurioje reikalaujama, kad Irano remiami Jemeno husių sukilėliai nedelsdami nutrauktų atakas, sutrikdžiusias laivybą Raudonojoje jūroje ir sukėlusias baimę, kad konfliktas gali išplisti.

Libane, Irake, Sirijoje, taip pat Jemene per karą padažnėjo smurtas, kuriame dalyvauja Irano remiamos ginkluotos grupuotės, todėl padidėjo baimė, kad jis gali išplisti.

„Nemanau, kad konfliktas eskaluojasi“, o to niekas nenori, Kairo oro uoste žurnalistams sakė A. Blinkenas.

„Izraelis to nenori. Libanas nenori. Tiesą sakant, nemanau, kad „Hezbollah“ nori“, – sakė jis, turėdamas omenyje Libano judėjimą, „Hamas“ sąjungininką, kuris reguliariai apsikeičia ugnimi su Izraelio pajėgomis per bendrą sieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas