Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

A.Blinkenas įvardijo, kokią Ukrainos ateitį mato Vašingtonas

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas papasakojo, kaip Jungtinės Valstijos mato Ukrainos ateitį. Sakydamas kalbą Brookingso institute jis paskelbė daugiau gerų naujienų apie pagalbą šaliai artėjančiame NATO viršūnių susitikime, rašo naujienų svetainė „Voice of America“.
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas
JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas / „Reuters“/„Scanpix“

A.Blinkenas priminė, kad plataus masto karo pradžioje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas norėjo ištrinti Ukrainą iš pasaulio žemėlapio.

„To neįvyko ir neįvyks dėl dviejų priežasčių. Žinoma, dėl nepaprastos ukrainiečių drąsos ir atsparumo. Tačiau taip pat ir dėl to, kad daugiau nei 50 šalių, vadovaujant Jungtinėms Valstijoms, susivienijo, kad paremtų ir apgintų Ukrainą“, – sakė jis.

Pasak A.Blinkeno, JAV sėkmė bus stipri Ukraina, kuri vis labiau integruojasi į Vakarus ir gali savarankiškai veikti kariniu, ekonominiu ir demokratiniu požiūriu.

Jis taip pat pažymėjo, kad Ukraina turi plėtoti savo atgrasymo ir gynybos potencialą nuo agresijos. A.Blinkenas priminė, kad Kyjivas neseniai pasirašė saugumo susitarimus su keliomis šalimis.

„Visa tai rodo Vladimirui Putinui, kad jis negalės išlaukti ir vėl užpulti Ukrainos. Jis negalės „išlaukti“ visų Ukrainos partnerių. Tuo tarpu Ukraina plėtos savo gynybinę ir pramoninę bazę taip, kad galėtų apsirūpinti pati“, – pridūrė jis.

Valstybės sekretorius taip pat pažymėjo, kad partneriai jau dabar stengiasi pritraukti privačių investicijų į Ukrainą, o pati šalis sugebėjo atkurti savo eksportą iki 2022 m. vasario mėn. lygio.

„Tačiau būtina užtikrinti, kad turėtume oro gynybos priemonių, kad apsaugotume teritorijas, į kurias investuojate. Šiame procese judame į priekį“, – pridūrė jis.

A.Blinkenas pavadino derybų dėl stojimo į Europos Sąjungą pradžią geriausia garantija, kad Ukraina ir toliau vykdys reformas, skirtas demokratijai stiprinti ir gilinti.

„Galutinis rezultatas – sėkminga šalis. Ukraina, kuri, būdama nepriklausoma minėtose trijose srityse, pati savaime bus lemiamas atsakas Vladimiro Putino ambicijoms“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius