Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A. Blinkenas: Izraelis pirmiausia turi užtikrinti Gazos Ruožo civilių saugumą

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) trečiadienį pareiškė, kad svarbiausias Izraelio uždavinys karo nuniokotame Gazos Ruože yra apsaugoti civilius gyventojus ir jiems padėti.
CHIP SOMODEVILLA / Getty Images via AFP
CHIP SOMODEVILLA / Getty Images via AFP

„Tikimės, kad Izraelio vyriausybė pasirūpins, jog tai būtų prioritetas. Civilinių gyventojų apsauga, pagalbos, kurios jiems reikia, teikimas žmonėms – tai turi būti svarbiausias uždavinys, net jei jie daro viską, kas būtina šaliai apginti, kad būtų galima susidoroti su „Hamas“ keliama grėsme“, – žurnalistams sakė jis. 

Izraelis vykdo karinę kampaniją Gazos Ruože, atsakydamas į kruviną palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ išpuolį Izraelyje spalio 7 dieną, kai, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 31 žuvusį žmogų.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šioje palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 31 272 žmonės, daugiausiai civiliai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas