Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A. Blinkenas: Izraelis turi realią galimybę integruotis į Artimųjų Rytų regioną

Jungtinių Valstijų vyriausiasis diplomatas Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) antradienį pareiškė, kad Izraelis gali integruotis į Artimųjų Rytų regioną, tačiau pirmiausia jis privalo išspręsti situaciją, susijusią su karu Gazos Ruože.
Evelyn Hockstein / AP
Evelyn Hockstein / AP

„Manau, kad ten iš tikrųjų yra realių galimybių, tačiau turime įveikti šį labai sudėtingą momentą“, – nurodė A. Blinkenas po derybų su Izraelio užsienio reikalų ministru Israeliu Katzu (Israeliu Kacu). 

Izraelio karas prieš „Hamas“ Gazos Ruože prasidėjo po kruvino kovotojų spalio 7 dienos išpuolio, per kurį, Izraelio duomenimis, žuvo apie 1 140 žmonių, daugiausia civilių.

Tą dieną kovotojai taip pat paėmė įkaitais apie 250 žmonių, iš kurių, Izraelio pareigūnų teigimu, 132 tebėra Gazos Ruože, o mažiausiai 24, kaip manoma, žuvo.

Atsakydamas į tai, Izraelis pažadėjo sunaikinti grupuotę ir pradėjo nesiliaujantį bombardavimą bei sausumos invaziją, dėl kurių didelė Gazos Ruožo dalis virto griuvėsiais.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo spalio 7-osios apsiaustoje palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 23 084 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas