Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A. Blinkenas: paliaubos Gazos Ruože duoda rezultatų ir turėtų tęstis

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ketvirtadienį lankydamasis Izraelyje sakė, kad laikinos Izraelio ir „Hamas“ karo paliaubos duoda rezultatų ir turėtų tęstis.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

Pagal kovų pertraukos, jau trunkančios septintą dieną, sąlygas „Hamas“ paleido dešimtis įkaitų, pagrobtų per kruviną spalio 7-osios ataką Izraelyje, mainais į daugiau kaip 200 palestiniečių paleidimą iš Izraelio kalėjimų.

„Pastarąją savaitę matėme labai teigiamą plėtotę – namo, pas savo šeimas sugrįžtančius įkaitus“, – sakė A. Blinkenas per susitikimą su Izraelio prezidentu Isaacu Herzogu (Isaaku Hercogu) Tel Avive.

„Tai taip pat sudarė sąlygas didinti humanitarinės pagalbos pristatymą nekaltiems civiliams Gazos [Ruože], kurios jiems nepaprastai reikia, – kalbėjo A. Blinkenas. – Tad šis procesas duoda rezultatų. Tai svarbu, ir mes tikimės, kad tai gali tęstis.“

A. Blinkenas, kuris regione lankosi trečią kartą nuo karo pradžios, taip pat turi susitikti su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi) ir palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu (Mahmudu Abasu).

Prieš atvykdamas A. Blinkenas sakė, jog šio vizito metu didžiausią dėmesį skirs paliaubų pratęsimui, kad būtų paleista daugiau įkaitų ir kad būtų toliau vežama pagalba į Gazos Ruožą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas