Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
16:42 /17:35

A. Blinkenas: pasaulis be H. Nasrallah yra saugesnis

Izraeliui nukovus „Hezbollah“ lyderį Hassaną Nasrallah (Hasaną Nasralą), pasaulis tapo saugesnis, pirmadienį pareiškė JAV diplomatijos vadovas, pavadinęs Irano remiamos Libano grupuotės lyderį žiauriu teroristu.
A. Blinkenas / STEPHANIE KEITH / Getty Images via AFP
A. Blinkenas / STEPHANIE KEITH / Getty Images via AFP

„Regionas ir pasaulis be jo yra saugesni“, – sakė Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas), turėdamas galvoje nukautą „Hezbollah“ vadeivą.

„Hassanas Nasrallah buvo žiaurus teroristas, kurio aukomis tapo amerikiečiai, izraeliečiai, civiliai Libane, civiliai Sirijoje ir daugelis kitų“, – kalbėjo jis koalicijos, kovojančios su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“, šalių susitikime.

„Jam vadovaujant „Hezbollah“, ši grupuotė terorizavo žmones visame regione ir neleido Libanui kaip šaliai visapusiškai judėti į priekį“, – pabrėžė A. Blinkenas.

Vis dėlto jis tvirtino, kad „diplomatija išlieka geriausias ir vienintelis kelias siekiant didesnio stabilumo Artimuosiuose Rytuose“, ir pažadėjo, kad Jungtinės Valstijos toliau sieks užtikrinti paliaubas tarp Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ Gazos Ruože.

„Jungtinės Valstijos ir toliau bendradarbiaus su savo partneriais regione ir visame pasaulyje, kad būtų pasiektas diplomatinis sprendimas, kuris užtikrintų tikrą saugumą Izraeliui ir Libanui ir leistų piliečiams abiejose sienos pusėse grįžti į savo namus“, – sakė JAV diplomatijos vadovas.

„Mes taip pat toliau sieksime, kad Gazoje būtų sudarytas susitarimas dėl paliaubų, kuris grąžintų įkaitus namo, palengvintų kančias Gazoje ir išsaugotų ilgalaikę ir saugią taiką visame regione“, – nurodė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas