Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 12 /20:26

A. Blinkenas penktadienį vyks į Katarą aptarti „Hamas“ klausimo

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ketvirtadienį vyks į Dohą aptarti „Hamas“ klausimo su Kataro vadovais, vykstant niokojančiam Izraelio ir kovotojų grupuotės karui.
via REUTERS-Scanpix nuotr.
via REUTERS-Scanpix nuotr.

„Rytoj sekretorius A. Blinkenas vyks į Katarą susitikti su aukšto rango pareigūnais“, – sakė JAV pareigūnas.

A. Blinkenas po to lankysis Saudo Arabijoje, Egipte ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Apie tai, kad lankysis šiose šalyse, A. Blinkenas paskelbė spaudos konferencijoje Tel Avive. Valstybės departamentas taip pat pranešė apie jo vizitą Jordanijoje.

Apie vizitą informuotas šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad A. Blinkeno diskusijose „daugiausia dėmesio bus skiriama bendroms Kataro ir JAV pastangoms užtikrinti įkaitų išlaisvinimą ir deeskalaciją“.

Kataras, kurio sostinėje įsikūręs „Hamas“ politinis biuras ir kuris Gazos Ruožui suteikė milijonus dolerių finansinės pagalbos, yra susijęs su pastangomis tarpininkauti palestiniečių kovotojų grupuotei ir Izraeliui apsikeičiant kaliniais.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Kataras ir Egiptas tarpininkavo sudarant „Hamas“ ir Izraelio susitarimą, pagal kurį vėl buvo atidaryti sienos perėjimo punktai ir palestiniečių darbininkai iš Gazos Ruožo galėjo grįžti dirbti į Izraelį.

A. Blinkenas ketvirtadienį lankėsi Tel Avive, kur patvirtino, kad Jungtinės Valstijos visada rems Izraelį, ir pasmerkė „Hamas“.

Šeštadienį „Hamas“ kovotojai per netikėtą išpuolį Izraelyje nužudė 1 200 žmonių, daugiausia civilių, ir paėmė apie 150 įkaitų.

Izraelis atsakė šešias dienas vykdydamas oro ir artilerijos smūgius į „Hamas“ taikinius Gazos Ruože, kurie pareikalavo daugiau kaip 1 350 žmonių gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas