Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A. Blinkenas ragina nesiimti eskaluojančių veiksmų Artimuosiuose Rytuose

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) po Libano kovotojų grupuotės „Hezbollah“ ryšio įrenginių sprogimų, dėl kurių kaltinamas Izraelis, ketvirtadienį paragino nesiimti veiksmų, kurie paskatintų eskalaciją Artimuosiuose Rytuose.
Evelyn Hockstein / REUTERS
Evelyn Hockstein / REUTERS

„Prancūzija ir Jungtinės Valstijos vieningai ragina laikytis santūrumo ir siekti deeskalacijos Artimuosiuose Rytuose apskritai, o ypač Libane“, – pareiškė A. Blinkenas po Paryžiuje surengtų derybų su Prancūzijos kolega Stephane'u Sejourne (Stefanu Sežurnė).

A. Blinkenas sakė, jog tai ypač svarbu tuo metu, kai tarptautinė bendruomenė toliau stengiasi susitarti dėl paliaubų Gazos Ruože, kad būtų nutrauktas Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ konfliktas.

„Toliau dirbame, kad derybos dėl ugnies nutraukimo Gazos Ruože pasiektų finišo tiesiąją... Manome, kad tai tebėra ir įmanoma, ir būtina. Tačiau taip pat nenorime, kad kuri nors šalis imtųsi eskaluojančių veiksmų, kurie tai apsunkintų“, – sakė JAV valstybės sekretorius.

S. Sejourne pažymėjo, kad ir Paryžius, ir Vašingtonas yra „labai susirūpinę dėl padėties“ Artimuosiuose Rytuose.

Jis sakė, kad Jungtinės Valstijos ir Prancūzija koordinuoja veiksmus, kad šalims būtų „siunčiami deeskalacijos signalai“.

„Libanas po visaverčio karo neatsigautų“, – pažymėjo jis.

Nuogąstavimai, kad Izraelio šiauriniame pasienyje gali kilti didelis karas, sustiprėjo po to, kai Libane per dvi dienas sprogo tūkstančiai „Hezbollah“ kovotojų ryšio priemonių ir per tuos sprogimus žuvo 37 žmonės, o dar beveik 3 tūkst. buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas