Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Blinkenas: Rusija kelia karinę ir nekarinio pobūdžio grėsmę

Rusija šiuo metu kelia karinę ir nekarinio pobūdžio grėsmę kolektyviniam saugumui, trečiadienį pareiškė Briuselyje viešintis JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.
Anthony Blinkenas
Anthony Blinkenas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Mes tai matome iš naujų Rusijos kuriamų karinių pajėgumų ir strategijų, siekiant mesti iššūkį mūsų aljansui ir griauti taisyklėmis paremtą pasaulio tvarką, užtikrinančią mūsų kolektyvinį saugumą“, – kalbėjo jis.

Jis taip pat paminėjo „Maskvos agresiją rytinėje Ukrainoje“, didelio masto karines pratybas, ginkluotės, įskaitant branduolinę, modernizavimą, veiksmus Juodojoje ir Baltijos jūrose, Tolimojoje Šiaurėje ir rytinėje Viduržemio jūros dalyje.

Valstybės sekretorius taip pat kalbėjo apie „nekarines grėsmes“, kurias dažnai kelia tos pačios karines grėsmes keliančios šalys, tokios kaip Rusija ar Kinija.

Kaip pavyzdį jis paminėjo jų „technologines, ekonomines ir informacines taktikas“, įskaitant kibernetines atakas, dezinformacijos kampanijas ir „korupcijos pavertimą ginklu“ prieš demokratiją.

„Nuo akivaizdaus Kinijos ekonominio spaudimo Australijai iki Rusijos skleidžiamos dezinformacijos, siekiant pakenkti pasitikėjimui rinkimų rezultatais ir vakcinų saugumu bei veiksmingumu, šie agresyvūs veiksmai kelia grėsmę ne tik mūsų šalims, bet ir mūsų vertybėms“, – sakė A.Blinkenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas