Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A. Blinkenas sako kitą savaitę Laose susitiksiantis su Kinijos URM vadovu

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) penktadienį pareiškė, kad kitą savaitę ASEAN ministrų susitikime Laose susitiks su Kinijos užsienio reikalų ministru Wang Yi (Vang I).
MANDEL NGAN / AFP
MANDEL NGAN / AFP

„Gana reguliariai su juo kalbuosi, o kitą savaitę, tiesą sakant, susitiksiu su juo Laose“, – sakė A. Blinkenas per JAV Kolorado valstijoje surengtą saugumo forumą.

Jis nepatikslino, ar jiedu surengs atskirą dvišalį susitikimą Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN) užsienio reikalų ministrų susitikimo kuluaruose.

Nepaisant nesutarimų keliose svarbiausiose srityse, Jungtinių Valstijų ir Kinijos santykiai po 2023 metų lapkritį įvykusio JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) ir jo Kinijos kolegos Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) aukščiausiojo lygio susitikimo stabilizavosi.

„Atkūrėme reguliarius aukšto lygio tarpusavio ryšius tarp mūsų šalių, o tai gyvybiškai svarbu, nes jei norite išvengti bet kokio nenumatyto konflikto, turite pradėti kalbėtis, turite pradėti bendrauti“, – sakė A. Blinkenas.

Balandį per antrą per mažiau nei metus vizitą į Kiniją A. Blinkenas susitiko su Xi Jinpingu, kuris paragino abi šalis būti „partnerėmis, o ne varžovėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus