Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar puls Ukrainą: A.Lukašenka pasisakė apie Baltarusijos karius už šalies ribų

70-metį minintis Aliaksandras Lukašenka pažadėjo, kad Baltarusijos kariai nekariaus už Baltarusijos ribų, baiminantis, kad ši su Rusija susijusi šalis gali įsitraukti į karą Ukrainoje.
Baltarusijos specialiojo padalinio kariai
Baltarusijos specialiojo padalinio kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jokių įsakymų vykti [ir kariauti] už Baltarusijos ribų nebuvo ir nebus duota. Mes kariausime tik tada, kai kas nors ateis pas mus su blogais ketinimais. Štai ir viskas“, – ketvirtadienį sakė autoritarinis Baltarusijos prezidentas, kurį cituoja laikraštis „The Telegraph“.

www.imago-images.de/Aliaksandras Lukašenka
www.imago-images.de/Aliaksandras Lukašenka

„Jaučiuosi blogai, kai skaitau pasaulio žiniasklaidos atsiliepimus, kuriuose apie mane teigiama įvairių dalykų, – pridūrė jis. – Jie sako, kad galiu duoti įsakymą vykti į kitą šalį ir šis įsakymas bus įvykdytas.“

Sekmadienį Ukraina paragino Baltarusiją atitraukti, jos teigimu, nemažai karių ir įrangos, dislokuotos prie jų bendros sienos.

A.Lukašenka anksčiau sakė, kad Ukraina prie sienos pasiuntė daugiau kaip 120 000 karių, tačiau Kyjivas šį teiginį paneigė.

Ukrainos valstybinė sienos apsaugos tarnyba ketvirtadienį pareiškė, kad nepastebėjo jokio tolesnio Baltarusijos karinio aktyvumo prie sienos, tačiau pažadėjo „išlikti budri“, nes ši šalis tebėra pagrindinė Rusijos sąjungininkė.

15min primena, kad Baltarusija leido Rusijai pasinaudoti savo teritorija kaip placdarmu puolant Ukrainą plataus masto invazijos pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas