Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Lukašenkos kalbą lydėjo ne tik armėnų kiaušiniai: supyko ir Kazachstanas

Baltarusijos diktatoriaus žodžiais pasipiktino ne tik viena Armėnijos politinė partija, apmėčiusi šalies ambasados pastatą kiaušiniais, pomidorais ir bulvėmis, – supyko ir Kazachstanas.
Aliaksandro Lukašenkos žodžiai sukėlė nepasitenkinimą
Aliaksandro Lukašenkos žodžiai sukėlė nepasitenkinimą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl Aliaksandro Lukašenkos interviu Rusijos televizijos kanalui, kuriame jis negražiai atsiliepė apie Kazachstaną, į užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Baltarusijos ambasadorius Pavelas Utiupinas, pranešė spaudos tarnyba.

„Kazachstanas vykdo subalansuotą ir taikingą užsienio politiką, vadovaudamasis JT Chartija ir pagrindinėmis tarptautinės teisės normomis. Mūsų šalis tvirtai įsitikinusi, kad visi nesutarimai tarp valstybių turėtų būti sprendžiami politinėmis ir diplomatinėmis priemonėmis“, – sakė Kazachstano užsienio reikalų ministerijos vadovo pavaduotojas Muratas Nurtleu.

Astana pabrėžė, kad dabartinėmis geopolitinėmis sąlygomis Kazachstano užsienio politikos kursas įrodė savo efektyvumą.

Tokia reakcija kilo po A.Lukašenkos interviu televizijos kanalui „Rossija“, kuriame jis kritikavo kelių posovietinių šalių užsienio politiką, ypač paminėdamas Kazachstaną.

Diktatorius teigė, kad kai „Kazachstane kažkas atsitiko“, Astana kreipėsi ne į Kiniją, Indiją ar Pakistaną, o į Maskvą ir Minską.

„Štai „Putinai, Lukašenka, padėkite!“ Ir mes ten permetėme [Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos taikdarius] per pusdienį – mūsų lėktuvai jau leidosi Kazachstane. Suvaldėme situaciją“, – pabrėžė jis.

Piktinosi armėnai

Prieš tai Jerevanas taip pat sureagavo į A.Lukašenkos žodžius.

Protestuotojai mėtė kiaušinius, pomidorus ir bulves į Baltarusijos ambasadą, reaguodami į Baltarusijos vadovo pareiškimus, kad „armėnai niekam nereikalingi, išskyrus mus“.

Interviu A.Lukašenka kritikavo Armėnijos vadovybės suartėjimą su Vakarų šalimis.

„Na, kokia tai politika? Na, kam reikalingi armėnai, išskyrus mus? Niekam jų nereikia. Tegul jie plėtoja savo ekonomiką ir koncentruojasi į tai, ką turi. Kokia Prancūzija, koks Macronas? Rytoj nebus Macrono ir visi pamirš tą Armėniją“, – sakė jis.

Trečiadienį partijos „Respublikos vardu“ nariai ir jos rėmėjai atėjo prie Baltarusijos ambasados pastato. Tarp jų buvo ir partijos vadovas Armanas Babadžanianas. Susirinkusieji apmėtė diplomatinės atstovybės sienas ir vartus kiaušiniais, pomidorais ir bulvėmis. Jie reikalavo valdžios nutraukti santykius su Baltarusija ir išsiųsti iš šalies Baltarusijos diplomatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi