Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Navalno mirtis sužlugdė B.Johnsono planus: nebesvarbu ir 1 mln. JAV dolerių

Buvęs Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas pasitraukė iš debatų su JAV dešiniųjų pažiūrų veikėju ir Vladimiro Putino kalbintoju Tuckeriu Carlsonu po to, kai mirė Aleksejus Navalnas. Prieš tai jis buvo sutikęs dalyvauti renginyje už 1 mln. JAV dolerių honorarą, kuris, jo komandos teigimu, būtų buvęs skirtas labdaros organizacijoms Ukrainos veteranams, skelbia „The Guardian“.
Borisas Johnsonas, Volodymyras Zelenskis
Borisas Johnsonas, Volodymyras Zelenskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

T.Carlsonas, buvęs „Fox News“ laidų vedėjas, žinomas dėl to, kad aršiai kritikavo Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį, per dešiniųjų naujienų kanalą „Blaze TV“ atskleidė, kad B.Johnsonas iš pradžių sutiko duoti interviu.

JAV laidų vedėjas teigė, kad išsiuntė kvietimą po to, kai supyko, jog B.Johnsonas išvadino jį Kremliaus pakaliku po prieštaringai vertinamo interviu su V.Putinu, kuriame Rusijos prezidentui nebuvo mestas iššūkis dėl kraujo praliejimo Ukrainoje.

Televizijos laidų vedėjas teigė, kad B.Johnsonas pareikalavo 1 mln. JAV dolerių, tačiau B. Johnsono atstovai tai atmetė kaip netiesą, sakydama, kad šią sumą pasiūlė T.Carlsonas, o buvęs ministras pirmininkas pinigus būtų skyręs labdaros organizacijoms Ukrainos veteranams.

T.Carlsonas teigė, kad kreipėsi į buvusį JK ministrą pirmininką, o B.Johnsono komandos narys pasakė: „Tai jums kainuos 1 mln. dolerių“ ir „tada jis paaiškins savo poziciją dėl Ukrainos“.

T.Carlsonas pridūrė: „Aš neginu Putino, bet Putinas neprašė 1 mln. dolerių... Visa tai yra siaubingas sukrėtimas“.

„Jei uždirbate pinigus iš karo, žinote, dėl to galite turėti reikalų su Dievu, nes tai tikrai amoralu“, – sakė pats skandalais pagarsėjęs T.Carlsonas.

B.Johnsono atstovas spaudai pakomentavo: „Šis pasakojimas neatitinka tikrovės.“

Manoma, kad B.Johnsonas nusprendė nedalyvauti po Rusijos opozicijos lyderio A.Navalno mirties, dėl kurios plačiai kaltinamas Kremlius.

Tai naujausias jų abiejų nesutarimų proveržis po to, kai B.Johnsonas savo „Daily Mail“ skiltyje pavadino T.Carlsoną „žurnalistikos išdaviku“ dėl jo interviu su Rusijos prezidentu.

B.Johnsonas teigė, kad laidos vedėjas išdavė „žiūrovus ir klausytojus visame pasaulyje“, nes nepateikė V.Putinui kaltinimų dėl „kankinimų, prievartavimų, vaikų darželių sprogdinimo“ Ukrainoje.

Duodamas interviu T.Carlsonui, V.Putinas sakė, kad B.Johnsonas neva padėjo sužlugdyti susitarimą, kuriuo buvo siekiama užbaigti karą – aukšto rango Ukrainos pareigūnai ir pats B.Jonhsonas atmetė tokius kaltinimus.

Nuo tada, kai pasitraukė iš parlamento, B.Johnsonas, sakydamas kalbas ir rengdamas pasirodymus, uždirbo milijonus svarų sterlingų, įskaitant 3,7 mln. svarų sterlingų 2023 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas