Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Absurdiškiausias realybės šou: australai nugabenti į mūšio su „Islamo valstybe“ lauką

Australijos realybės šou kūrėjai iš tiesų nugabeno savo dalyvius į karo zoną Sirijoje. Visa tai bus parodyta netrukus pasirodysiančiame laidos „Grįžk ten, iš kur atvažiavai“ epizode, rašo „The Daily Beast“.
Australai nugabenti į mūšio su „Islamo valstybe“ lauką
Australai nugabenti į mūšio su „Islamo valstybe“ lauką / Kadras iš filmuotos medžiagos

Kaip matyti iš anonso, trys realybės šou žvaigždės ir filmavimo komanda kartu su kurdų kovotojais kerta Sirijos sieną ir savo gyvybėmis rizikuoja keliaudami vos kilometro atstumu nuo mūšio lauko su IS.

Laida vadinasi „Grįžk ten, iš kur atvažiavai“. Ja siekiama pakeisti Australijos požiūrį į pasaulinę pabėgėlių krizę. Seriją apie Siriją vienas dalyvis apibūdino kaip „žymiai daugiau, nei dėl ko buvo sutarta“.

Realybės šou dalyvauja šeši australai, kurie tris savaites keliauja aplink pasaulį sekdami migrantų keliais ir mėgindami pasiekti Australiją. Jie taip mėgina pasaulį pamatyti pabėgėlių akimis, skelbia anonsas. 

Pusė dalyvių aktyviai pasisako prieš imigrantus – įskaitant ir moterį, kuri yra feisbuko puslapio „Stop the Boats“ („Sustabdykite valtis“) administratorė, bei mokytoją, kovojantį su tariamu „Australijos kultūros“ praskiedimu.

Galbūt tai ir yra kilnus tikslas, rašo „The Daily Beast“, tačiau vargu ar yra nugalėtojų būsimoje serijoje apie Siriją, į kurią jau net nedrįsta vykti užsienio žurnalistai, o humanitarinėms grupėms be galo sunku aprūpinti vietos gyventojus maistu ir medikamentais. 

Liepos pabaigoje prasidėsiančiame trečiajame šou sezone pusė dalyvių yra gabenami į Siriją. Kurdų kovotojai laidos komandą priėmė į savo stovyklą, o tuomet iš jos lydėjo palei fronto liniją.

VIDEO: „Grįžk ten, iš kur atvažiavai“

„Kai kirtome sieną tarp Irako ir Sirijos, aš galvojau, kad mes galbūt vyksime į pabėgėlių stovyklą netoli pasienio, susitiksime su šeimomis. Bet kai perėjome sieną, mus vežė kokias keturias valandas ir tada pradėjau suvokti, kad vykstame į aktyvią karo zoną“, – news.com.au sakė 25-erių aktyvistė Nicole.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas