Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„AccuWeather“: į Europą slenka pragariški karščiai

Į Europą atkeliauja milžiniška karščio banga, įspėja „AccuWeather“ meteorologai. Kaip skelbia CNN, tikėtina, kad termometrų stulpeliai kai kuriose šalyse trečiadienį ir ketvirtadienį šoktels iki 38 laipsnių ir daugiau.
Vandens šaltinis
Vandens šaltinis / 123RF.com nuotr.

Anot meteorologų, tai lems iš Afrikos atkeliaujančios karšto oro masės. Prognozuojama, kad pirmoji bangą pajaus Ispanija, vėliau karštas oras veršis į Prancūziją, Vokietiją, Belgiją, Čekiją, Šveicariją ir Italiją.

Karšti orai išsilaikys iki pat liepos pradžios.

Prancūzijos nacionalinė meteorologijos tarnyba „Meteo France“ jau įspėjo, kad sekmadienį oro temperatūra ims kaisti, ypač šalies rytuose. Šalyje prognozuojamas 35–40 laipsnių karštis.

„Nors karščio banga bus trumpa, tačiau stebina tai, kaip anksti ji prasideda, o taip pat – kokia ji intensyvi“, – teigia „Meteo France“.

Prancūzijos Sveikatos ministerija patarė laikyti atvirus parkus ir sodus, kad juose galėtų pasislėpti benamiai asmenys. Neįgaliesiems ir pagyvenusiems asmenims siūloma registruotis, kad vėliau būtų galima suteikti pagalbą.

Vokietijos meteorologai apie artėjančius karščius įspėjo „Twitter“. Jie prognozuoja, kad oras įkais pirmadienį, o trečiadienį ir ketvirtadienį bus dar intensyvesnis.

CNN primena, kad karščio banga Europą vargino ir 2018 metais – Ispanijoje ir Portugalijoje nuo karščių mirė daugybė žmonių, Vokietijoje ir Švedijoje buvo paskelbta sausra.

JAV Nacionalinė okeanų ir atmosferos administracija (NOAA) teigia, kad 2018 metai buvo pasaulio ketvirti karščiausi užfiksuoti metai po 2016, 2015 ir 2017 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas