Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Advokatas: Romano Polanskio byla dėl seksualinės prievartos 1973-iaisiais atmesta

Lenkų kilmės prancūzų režisierius Romanas Polanskis, kuris prieš kelis dešimtmečius pabėgo iš Jungtinių Valstijų po to, kai prisipažino išžaginęs trylikametę, nebebus teisiamas dėl įtariamos lytinės prievartos prieš kitą nepilnametę, nes pasiekė susitarimą.
Advokatas: atmestas Romano Polanskio ieškinys dėl seksualinės prievartos 1973-iaisiais / CHARLES PLATIAU / REUTERS
Advokatas: atmestas Romano Polanskio ieškinys dėl seksualinės prievartos 1973-iaisiais / CHARLES PLATIAU / REUTERS

Apie tai antradienį pranešė jo advokatas.

Naujausia byla prieš filmo „Pianistas“ (The Pianist) režisierių dėl įtariamos seksualinės prievartos 1973 metais turėjo būti nagrinėjama Los Andželo civiliniame teisme ateinantį rugpjūtį, tačiau dabar ji buvo nutraukta, naujienų agentūrai AFP sakė R. Polanskio advokatas JAV.

„Vasarą byla buvo išspręsta šalims priimtinu būdu ir dabar yra oficialiai nutraukta“, – elektroniniame laiške teigė Alexanderis Rufusas-Isaacsas (Aleksanderis Rufusas-Aizeksas).

Pernai pateiktame ieškinyje teigiama, kad 1973-iaisiais R. Polanskis nusivedė paauglę, kuri dokumentuose įvardijama fiktyviu vardu Jane Doe (Džein Do), vakarieniauti į restoraną Los Andžele.

Teigiama, kad jis davė jai tekilos, o kai ji apsvaigo, nusivežė ją į savo namus, kur ėmėsi prievartos prieš ją.

„Ji jam pasakė: „Prašau, nedaryk to“, – kovą žurnalistams teigė ieškovės advokatė Gloria Allred (Glorija Olred).

„Ji teigia, kad jis ignoravo jos prašymus. Ji taip pat teigia, kad atsakovas Polanskis nurengė ieškovę ir ėmėsi lytinės prievartos, sukeldamas jai didžiulį fizinį, emocinį skausmą ir kančias“, – sakė advokatė.

Civilinis ieškinys, kuriuo prašyta priteisti nenurodomo dydžio kompensaciją, buvo pateiktas 2023-iųjų birželį – prieš pat baigiant galioti Kalifornijos įstatymui, pagal kurį ieškinių pateikimui prieš įtariamus seksualinių nusikaltimų vykdytojus galiojo ilgesnis laikotarpis.

Liepą Kalifornijoje pateiktuose teismo dokumentuose teigiama, kad buvo pasiektas sąlyginis susitarimas.

Antradienį G. Allred elektroniniame laiške teigė, kad „šalys susitarė dėl ieškinių išsprendimo abiem pusėms priimtinu būdu“.

91 metų „Oskaro“ laureatas R. Polanskis yra prieštaringai vertinama asmenybė: vieni kino pasaulio atstovai giria jį kaip kūrybos genijų, o kiti pabrėžia, kad jis visuomet buvo seksualinis grobuonis.

Siekdamas išvengti sunkesnių kaltinimų, 1977-aisiais R. Polanskis prisipažino dėl trylikametės Samanthos Geimer (Samantos Geimer) išžaginimo kaip įstatymo nustatyto nusikaltimo.

Tačiau kitais metais, išbuvęs 42 dienas kalėjime, jis pabėgo į Prancūziją, nes paaiškėjo, kad teisėjas iš naujo svarsto jo paleidimo klausimą.

S. Geimer vėliau gynė R. Polanskį, o pernai buvo kartu su juo nufotografuota.

Gegužę Prancūzijos teismas išteisino R. Polanskį dėl britų aktorės Charlotte Lewis (Šarlot Liuis) šmeižto. Moteris kaltino jį ją išžaginus, kai ji buvo paauglė.

Režisierius visada neigė kaip nors pažeidęs įstatymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento