Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 21 /18:48

Afganistano kalnuose sudužo Rusijos lėktuvas, skridęs užsakomuoju reisu

Rusijos aviacijos institucijos sekmadienį pranešė, kad praėjusią naktį virš Afganistano iš radarų ekranų dingo Rusijoje registruotas lėktuvas, kuriame, kaip manoma, buvo šeši žmonės, o vietos Afganistano policija pranešė gavusi pranešimų apie katastrofą.
Temos: 1 Afganistanas

Rusijos aviacijos institucijos pareiškime nurodė, kad lėktuvas buvo užsakomasis greitosios pagalbos reisas, vykdytas iš Tailando per Indiją ir Uzbekistaną į Maskvą Prancūzijoje 1978 m. pagamintu „Dassault Aviation“ lėktuvu „Falcon 10“.

„Iš šešių lėktuvu skridusių žmonių, preliminariais duomenimis, keturi yra gyvi. Jie patyrė įvairius sužalojimus. Kitų dviejų keleivių likimas aiškinamasis“, – remdamasi Rusijos ambasada Afganistane pranešė „Rosaviacija“.

Naujienų agentūra „RIA Novosti“ skelbė, kad du keleiviai buvo rusai, smarkiai serganti moteris ir už lėktuvo skrydį sumokėjęs jos sutuoktinis

VIDEO: Afganistano kalnuose sudužo Rusijos lėktuvas, skridęs užsakomuoju reisu

Informacija apie iš Tailando į Rusiją skridusio lėktuvo avariją:

  • „Lėktuve buvo sunkios būklės prie lovos prikaustyta pacientė, Rusijos pilietė, kuri buvo gabenama iš vienos iš Patajos ligoninių į Rusiją. Ją lydėjo jos vyras, verslininkas, taip pat Rusijos pilietis, kuris sumokėjo už skrydį“, – sakė agentūros „RIA Novosti“ pašnekovas. Šaltinis pridūrė, kad lėktuve taip pat buvo medikų komanda ir įgula.
  • Įgula:
    1) Dmitrijus Beliakovas
    2) Arkadijus Gračiovas
    3) Igoris Syvorotkinas
    4) Pavelas Popovas

    Keleiviai:
    5) Ana Jevsiukova
    6) Anatolijus Jevsiukovas

Galėjo nukristi dėl degalų trūkumo

  • Šaltinis Rusijos aviacijos sluoksniuose agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad lėktuvas galėjo nukristi dėl degalų trūkumo. „Preliminariai versija yra tokia: pagal meteorologinius duomenis buvo stiprus priešpriešinis vėjas, galėjo būti padaryta klaida apskaičiuojant degalus. Iš pradžių sugedo vienas variklis, paskui antras“, – sakė agentūros pašnekovas.
  • Artėjant prie Tadžikistano įgula pranešė, kad trūksta degalų. Lėktuvas nusprendė skristi į Dušanbę papildyti degalų, o po minutės pranešė apie dešiniojo variklio gedimą.
  • Įgula paprašė leidimo avariniu būdu leistis Tadžikistano Kulobo oro uoste.
  • Lėktuvas šeštadienio vakarą nustojo palaikyti ryšį ir dingo iš radarų ekranų.
  • Jis buvo Afganistano oro erdvėje, netoli Tadžikistano sienos.
  • Preliminariais duomenimis, lėktuve buvo 6 žmonės – keturi įgulos nariai ir du keleiviai.
  • „Falcon 10“ 1978 m. pagamino Prancūzijos bendrovė „Dassault Aviation“.
  • Lėktuvas priklausė bendrovei „Athletic Group“ ir privačiam asmeniui.
  • Jis vykdė užsakomąjį reisą Pataja (Tailandas) – Gaja (Indija) – Taškentas (Uzbekistanas) – Žukovskio oro uostas (Rusija).
  • Lėktuvas skrido iš Tailando į Maskvą, o Indijoje nusileido pasipildyti degalų.

Pranešta apie katastrofą

Kalnuotas, kaimiškasis Zebako rajonas, kuriame gyvena tik keli tūkstančiai žmonių, yra už maždaug 250 km į šiaurės rytus nuo Afganistano sostinės Kabulo.

Badachšano policijos viršininko biuras patvirtino pranešimą apie lėktuvo sudužimą.

Tuo metu Rusijos civilinės aviacijos administracija paskelbė, kad dingo Rusijoje registruotas lėktuvas „Dassault Falcon 10“ su keturiais įgulos nariais ir dviem keleiviais, išskridęs iš Tailando Rajongo ir Patajos tarptautinio oro uosto.

Lėktuvas buvo naudojamas užsakytam greitosios pagalbos skrydžiui iš Gajos Indijoje, per Taškentą Uzbekistane į Žukovskio tarptautinį oro uostą netoli Maskvos.

Rusų pareigūnai sakė, kad 1978 metais pagamintas lėktuvas priklauso „Athletic Group“ ir vienam privačiam asmeniui.

Indijos civilinės aviacijos pareigūnai taip pat sakė, kad lėktuvas yra įregistruotas Maroke.

Talibano informacijos ir kultūros ministerijos atstovas Abdulas Wahidas Rayanas sakė, kad sudužimą nulėmė variklio problemos.

Nuo 2021 metų, kai Talibanas sugrįžo į valdžią Afganistane, tarptautiniai vežėjai iš esmės vengia skristi virš šios šalies, nors per ją eina tiesiausi maršrutai iš Indijos į Europą ir Ameriką.

Per Badachšano provinciją eina Hindukušo kalnų grandinė; čia yra aukščiausias Afganistano kalnas, 7 492 m aukščio Nošakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas