Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

AFP: per hadžą Saudo Arabijoje mirusių piligrimų skaičius viršijo 900

Per šiemetinį hadžą Saudo Arabijoje, tvyrant alinantiems karščiams, mirė virš 900 žmonių, rodo atnaujinta naujienų agentūros AFP surinkta įvairių šalių paskelbtų duomenų suvestinė.
- / AFP
- / AFP

Pirmadienį temperatūrai Didžiojoje mečetėje Mekoje pasiekus 51,8 Celsijaus laipsnio, giminaičiai ieškojo artimųjų ligoninėse ir internete skelbė prašymus padėti juos surasti, baimindamiesi blogiausio.

Saudo Arabijos valdžios duomenimis, šiais metais piligriminėje kelionėje, daugiausia po atviru dangumi, dalyvavo apie 1,8 mln. piligrimų, tarp jų buvo daug pagyvenusių ir neįgalių žmonių. Hadžas šiemet vyko itin karštą Saudo Arabijos vasarą.

Vienas arabų šalių diplomatas AFP nurodė, kad vien mirusių egiptiečių skaičius išaugo iki 600 po to, kai dieną prieš skelbta apie 300 mirčių, daugiausia dėl karščių.

Neregistruoti piligrimai neturėjo oficialių hadžo leidimų, todėl jie negalėjo patekti į kondicionuojamas patalpas, kuriose piligrimai gali atvėsti.

Vienas iš antradienį su AFP kalbėjusių diplomatų tvirtino, kad egiptiečių mirčių statistiką padidino didelis neregistruotų egiptiečių piligrimų skaičius.

„Nelegalūs piligrimai sukėlė didelį chaosą Egipto piligrimų stovyklose, dėl to sutriko paslaugų teikimas, – sakė vienas Egipto pareigūnas, prižiūrintis šalies hadžo misiją. – Piligrimai ilgą laiką buvo be maisto, vandens ir oro kondicionierių.“

Jie mirė „nuo karščio, nes dauguma žmonių neturėjo kur“ prisiglausti, teigė jis.

Anksčiau šį mėnesį Saudo Arabijos pareigūnai pranešė, kad prieš hadžą iš Mekos išsiuntė šimtus tūkstančių neregistruotų piligrimų.

Jordanija, Indonezija, Iranas, Senegalas, Tunisas ir autonominis Irako Kurdistano regionas taip pat patvirtino, kad per hadžą mirė jų piliečių, tačiau pareigūnai daugeliu atvejų nenurodė mirties priežasčių.

Vienas diplomatas iš Azijos AFP sakė, kad mirė maždaug 68 Indijos piliečiai ir yra dingusių be žinios.

„Kai kurie [mirė] dėl natūralių priežasčių, turėjome daug senyvo amžiaus piligrimų. Kai kurie, kaip manome – dėl oro sąlygų“, – pridūrė jis.

Saudo Arabija nepateikė informacijos apie mirusiuosius, nors vien sekmadienį pranešė apie daugiau kaip 2,7 tūkst. išsekimo nuo karščio atvejų.

Praėjusiais metais buvo pranešta apie daugiau kaip 200 mirusių piligrimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius