Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 10 /14:28

AFP žurnalistas: Izraelio kariai virš Gazos mėto lapelius, raginančius bėgti iš namų

Izraelio kariuomenė, intensyvėjant kariniam puolimui prieš Gazą, trečiadienį mėtė lapelius, raginančius žmones išvykti iš pagrindinio Gazos Ruožo miesto į saugias zonas. 
Dūmai kyla per Izraelio oro ataką Gazos mieste. / Dawoud Abu Alkas / REUTERS
Dūmai kyla per Izraelio oro ataką Gazos mieste. / Dawoud Abu Alkas / REUTERS

Tūkstančiuose lapelių, adresuotų „visiems Gazos gyventojams“, nurodomi maršrutai iš miesto į pietus ir įspėjama, kad Gaza „ir toliau išliks pavojinga kovos zona“, sakė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Birželio 27 dieną Izraelis išleido pirmąjį oficialų įsakymą evakuoti dalį miesto.

Vėlesnėmis dienomis buvo paskelbti dar du evakuacijos įsakymai.

Kariuomenės lapeliuose teigiama, kad gyventojai iš Gazos galės greitai ir be patikrinimų nuvykti dviem saugiais keliais į laikinas prieglaudas Deir al Baloje ir Zavijoje. 

Po spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ surengto beprecedenčio išpuolio Izraelis pradėjo didelio masto karinę kampaniją Gazos Ruože ir sausį pareiškė išardęs šios palestiniečių grupuotės „karinę struktūrą“ šiauriniame Gazos mieste.

Nuo tada, kai kariai pradėjo naujausią puolimą rytiniame Šudžajos rajone, iš Gazos jau pabėgo dar dešimtys tūkstančių gyventojų.

Vėliausi du įsakymai galiojo centriniuose ir vakariniuose rajonuose, į kuriuos šią savaitę atvyko tankų ir karių.

Kariuomenė taip pat pranešė, kad jos pajėgos atakavo kovotojus Gazoje esančioje atlaisvintoje Jungtinių Tautų agentūros palestiniečiams remti (UNRWA) būstinėje.

Nuo smūgių nukentėjo ir Deir al Bala, į kurią palestiniečiai raginami persikelti dėl saugumo.

JT antradienį pareiškė esančios sukrėstos naujų Izraelio kariuomenės raginimų civiliams Gazos Ruože evakuotis. JT teigimu, palestiniečiai raginami vykti į zonas, kur vyksta kovos.

Karas kilo po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio Izraelio pietuose, per kurį, oficialiais duomenimis, žuvo 1 195 žmonės, daugiausia civiliai.

Be to, „Hamas“ kovotojai pagrobė 251 įkaitą, iš kurių 116 tebėra Gazos Ruože, įskaitant 42, kaip teigia kariuomenė, žuvusius įkaitus.

Remiantis „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio atsakomąjį puolimą žuvo daugiau kaip 38 tūkst. žmonių, taip pat daugiausia civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas