Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aiškėja daugiau detalių apie „rusų šnipu“ praminto delfino mirtį: greičiausiai buvo nušautas

Gyvūnų teisių grupės teigia, kad sekmadienį prie Norvegijos krantų rastas negyvas baltasis delfinas, pramintas Hvaldimiru, greičiausiai buvo nušautas. Jos kreipėsi į Norvegijos policiją, reikalaudamos pradėti tyrimą, rašoma „Radio Svoboda“ straipsnyje.
JORGEN REE WIIG / AFP
JORGEN REE WIIG / AFP
Temos: 2 Rusija Delfinas

Rugsėjo 1 d. delfino kūnas buvo rastas jūroje netoli Stavangerio. Dviem dienomis anksčiau aplinkosaugos organizacijos pranešė, kad matė Hvaldimirą visiškai sveiką.

Jo kūnas buvo nugabentas į Norvegijos veterinarijos institutą, kad būtų atliktas skrodimas ir nustatyta mirties priežastis. Klinikos duomenimis, ši procedūra gali užtrukti iki trijų savaičių. „One Whale“ apsaugos draugijos vadovė Regina Crosby Haug teigė, kad ant Hvaldimiro kūno matė daugybę šautinių žaizdų.

Pareiškime policijai, kurį pateikė dvi gyvūnų apsaugos draugijos „One Whale“ ir „Noah“ nurodoma, kad šautinių žaizdų buvimą patvirtino keli veterinarai, biologai ir balistikos specialistai.

Kitos banginį stebėjusios grupės „Marine Mind" darbuotojai siūlo nedaryti skubotų pareiškimų ir teigia, kad lavono sužalojimus galėjo padaryti, pavyzdžiui, paukščiai.

Hvaldimiras pirmą kartą visuomenės dėmesį atkreipė 2019 m., kai buvo pastebėtas apsijuosęs diržu, tikriausiai skirtu fotoaparatui pritvirtinti, ant kurio buvo užrašyta „Įranga, Sankt Peterburgas“. Jis buvo pavadintas Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir norvegiško žodžio, reiškiančio banginį – „hval“ vardu.

Nepaisant to, Hvaldimiras buvo itin draugiškas ir gerai jautėsi tarp žmonių, todėl dauguma manė, kad jis nemažai laiko buvo praleidęs nelaisvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas