Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akibrokštas: naująją ES būstinę statė dokumentų neturintys migrantai?

Europos Sąjungos vadovybė priversta kovoti su kalbomis, kad naująją Europos Vadovų Tarybos būstinę, pastatą „Europa“, statė dokumentų neturintys migrantai. Negana to, šiems darbininkams ne visada laiku mokėti atlyginimai, skelbia „The Guardian“.
Europos Vadovų Tarybos būstinė
Europos Vadovų Tarybos būstinė / „Scanpix“/AP nuotr.

„Kosminiu kiaušiniu“ dar vadinamas pastatas pradėjo veikti 2016 metais. Jo statybos kainavo apie 350 mln. eurų.

Per būstinės atidarymą iškilmingai kalbėta, kad pastatas simbolizuoja geriausias ES savybes. Tačiau Bendrijos pareigūnai dabar turi kovoti su Belgijos dienraštyje „De Standaard“ išspausdintais teiginiais apie itin prieštaringą subrangovų veiklą.

Pasirodo, viena subrangovė, 2015 metais jau bankrutavusi kompanija „Group Diamond Services“, buvo pakliuvusi į prokurorų taikiklį, kai jos vadovais pasiskundė darbininkai iš Bulgarijos. Vyrai sakė, kad jiems nebuvo sumokėta už triūsą.

Tyrimas spalį buvo nutrauktas – esą pristigo įrodymų. Tačiau „De Standaard“ išsiaiškino, kad iš tiesų tyrėjai tiesiog pametė svarbius bylos dokumentus.

Laikraštis pakalbino kelis bulgarus darbininkus, tarp jų – aštuonių ketaus liejikų komandai vadovavusį Beihaną Dželilovą. Jis teigė: „Keli komandos nariai neturėjo leidimo gyventi Belgijoje. Nė vienas neturėjome sutarties, nebuvome apdrausti.“

Pagrindinės pastatą „Europą“ stačiusios įmonės – „Interbuild“ ir „Jan De Nul“ pranešė nežinojusios apie įtariamą subrangovės samdytų darbininkų išnaudojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas