Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaksandras Lukašenka kaltina oponentus populizmu ir etikos normų nesilaikymu

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka antradienį pareiškė, kad jo konkurentai būsimuose valstybės vadovo rinkimuose bando pelnyti rinkėjų simpatijas populistiniais šūkiais, ir apkaltino oponentus nesilaikant etikos normų.
Aliaksandro Lukašenkos karikatūra
Aliaksandro Lukašenkos karikatūra / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ši rinkimų kampanija prasidėjo vos prieš tris savaites, bet jau šiandien matome, kad tikrai ne visi pretendentai į kandidatus ketina praeiti šį kelią civilizuotai. Aplink matome įstatymų, etikos normų pažeidimus, užgaules, išpuolius valdžios atžvilgiu“, – sakė prezidentas Minske surengtame pasitarime su jėgos struktūrų atstovais.

Pasak A.Lukašenkos, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra „BelTA“, „esama ir tokių, kurie mano, kad tikslui pasiekti tinkamos visos priemonės“.

„Dėl to, kad kovoje už gyventojų simpatijas jie naudoja išimtinai populistinius šūkius ir niekuo neparemtus pažadus – lai aiškinasi patys žmonės. Jie išnagrinės, padarys atitinkamas išvadas. Liaudis išsiaiškins“, – kalbėjo jis.

A.Lukašenka taip pat pareikalavo imtis priemonių, kad kandidatų iškėlimui reikalingų parašų rinkimo procesas nevirstų nesankcionuotais mitingais ir masiniais susibūrimais.

„Įstatymo pažeidimui reikia užkirsti kelią, nes priešingu atveju mums teks už tai brangiai sumokėti. Žinote, kaip panaši situacija klostėsi Ukrainoje. Todėl – įstatymas ir dar kartą įstatymas. Jo būtina nepriekaištingai laikytis“, – kalbėjo prezidentas.

Prezidento rinkimai Baltarusijoje vyks rugpjūčio 9 dieną. Šiuo metu 14 iniciatyvinių grupių renka parašus už pretendentus kandidatuoti į prezidentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas