Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Ambrey“: prie Jemeno krantų į krovininį laivą pataikė sviedinys

Jungtinės Karalystės jūrų saugumo bendrovė pranešė, kad ketvirtadienį prie Jemeno krantų į krovininį laivą, vykstantį į Saudo Arabiją, pataikė sviedinys.
Sprogimas laive Raudonojoje jūroje / HOUTHI MEDIA CENTRE / via REUTERS
Sprogimas laive Raudonojoje jūroje / HOUTHI MEDIA CENTRE / via REUTERS

„Ambrey“ paskelbė, kad į vakarus nuo sukilėlių kontroliuojamo Jemeno Hodeidos uosto į krovininį laivą pataikė sviedinys ir pridūrė, kad pranešimų apie sužeistuosius ar padarytą žalą kol kas negauta.

„Laivas nelaimės signalą paskelbė, kai plaukė į pietus išilgai Raudonosios jūros“, – teigė „Ambrey“, nurodžiusi, kad jis plaukė į Saudo Arabijos Damamo uostamiestį.

Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė, tačiau Irano remiami Jemeno husių sukilėliai nuo lapkričio surengė dešimtis išpuolių prieš laivus, kurie, anot jų, yra susiję su Izraeliu, taip solidarizuodamiesi su palestiniečiais Gazos Ruože.

Anksčiau šią savaitę raketa pataikė į laivą, plaukusį į pietus nuo Jemeno Adeno uostamiesčio, pranešė britų Karališkojo karinio jūrų laivyno vadovaujama Jungtinės Karalystės jūrų prekybos operacijų agentūra (UKMTO).

Laivas galėjo tęsti kelionę, o pranešimų apie sužeistuosius ar didelę žalą negauta, sakė UKMTO.

Jungtinis jūrų informacijos centras nustatė, kad tai su Sent Kitso ir Nevio vėliava plaukiojantis balkeris „Lila Lisbon“.

„Laivas nenukentėjo ir visi laive esantys įgulos nariai yra saugūs“, – pažymėjo UKMTO. 

Gruodį Jungtinės Valstijos paskelbė jūrų saugumo iniciatyvą, kuria siekiama apsaugoti Raudonosios jūros laivybą nuo husių išpuolių. Komerciniai laivai buvo priversti nukrypti nuo maršruto, kuriuo paprastai vyksta 12 proc. pasaulinės prekybos.

Nuo sausio JAV ir JK, reaguodamos į išpuolius, taip pat ne kartą smogė husių taikiniams Jemene, tačiau sukilėliai ir toliau atakuoja prekybinius laivus, taip pat taikosi į amerikiečių ir britų laivus.

JAV karinės pajėgos ketvirtadienį sukilėlių valdomoje Jemeno dalyje sunaikino vieną husių radarą, socialiniame tinkle „X“ pranešė JAV Centrinė vadavietė (CENTCOM).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius