Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 28

Amerikiečių žvalgyba susekė, kur Rusija padėjo savo karo lėktuvus

Antradienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmą kartą viešai pareiškė, kad amerikietiški naikintuvai F-16 buvo panaudoti dronams ir raketoms perimti po to, kai Rusija dvi dienas nuožmiai apšaudė visas Ukrainos sritis, bandydama pažeisti infrastruktūrą ir susilpninti priešlėktuvinės gynybos pajėgumus.
Rusijos kariniai lėktuvai
Rusijos kariniai lėktuvai / „Reuters“/„Scanpix“

Rusija supranta, kad masiniai apšaudymai Ukrainai yra kritiški, nes Kyjivui sudėtinga apsaugoti savo šalies teritoriją, teturint ribotą oro gynybos sistemų, aviacijos pajėgumų skaičių ir mažėjančias perimančiųjų raketų atsargas, atkreipė dėmesį amerikiečių leidinys „The Wall Street Journal“.

Pasak oro pajėgų vado generolo leitenanto Mykolos Oleščiuko, Ukraina numušė pusę iš 10 raketų ir 60 iš 81 Irano gamybos bepiločių orlaivių „Shahed“, kuriuos antradienio naktį paleido Rusija.

Per atakas, per kurias, be kitų taikinių, buvo smogta viešbučiui centriniame Kryvyj Riho mieste ir infrastruktūros objektui šiaurinėje Charkivo srityje, žuvo mažiausiai keturi žmonės. Pasak miesto karinės administracijos vadovo Serhijaus Popko, visi į sostinę paleisti dronai ir raketos buvo perimti.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad taikėsi į aerodromų infrastruktūros objektus iš tolimojo nuotolio tiksliųjų ginklų, įskaitant aerobalistines raketas „Kinžal“ ir dronus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas