Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Analitikai: Rusija gali tikėtis dar daugiau ukrainiečių smūgių savo užnugariui

Ukraina intensyvina atakas prieš Rusijos karinius ir kitus svarbius objektus okupuotoje Ukrainoje ir Rusijos Federacijoje, naujausioje ataskaitoje pažymėjo JAV įsikūrusio Karo studijų instituto (ISW) analitikai.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Volodymyras Zelenskis / „Telegram“

Pasak analitikų, panašu, kad Ukraina intensyvina atakas prieš Rusijos karinius, logistikos ir kitus svarbius objektus okupuotų teritorijų užnugaryje ir Rusijoje.

Lapkričio 12 d. Ukrainos gynybos žvalgyba pranešė, kad lapkričio 11 d. Ukrainos partizanai užpuolė Rusijos karinį štabą okupuotame Melitopolyje Zaporižios srityje ir nužudė mažiausiai tris Rusijos saugumo tarnybos (FSB) ir Rusijos nacionalinės gvardijos pareigūnus.

Analitikai priminė, kad lapkričio 8 d. Ukrainos partizanai užpuolė buvusį vadinamosios Luhansko liaudies respublikos (LLR) „liaudies milicijos“ vadovą, lapkričio 9 d. sudavė smūgius Rusijos karinei bazei okupuotame Skadovske Chersono srityje ir Juodosios jūros laivyno objektams Kryme, taip pat lapkričio 11 d. sudavė tris smūgius į Rusijos užnugarį.

Karybos ekspertas Egidijus Papečkys socialiniame tinkle „Facebook“ sekmadienio vakarą publikuotoje apžvalgoje prognozavo, kad panašių smūgių artimiausiu metu galima tikėtis ir daugiau.

„Vis daugės smūgių užnugario infrastruktūrai, ypač ukrainiečių atakų prieš jautrius taikinius okupuotose teritorijose ir Rusijoje. Nebeliko jokių planų kur nors prasiveržti ir ką nors užimti (išskyrus Avdijivką), bet abi pusės sieks užsitikrinti geresnes pozicijas ir padaryti kuo daugiau nuostolių. Tuo labiau, kad abipusė neapykanta šiuo metu yra labai sustiprėjusi.“

Kitos Karo tyrimų instituto analitikų įžvalgos:

  • Rusijos vyriausybė bando sumenkinti savo pastangų stiprinti Rusijos informacinės erdvės kontrolę mastą.
  • Rusijos Federacija ir toliau pozicionuoja save kaip pagrindinį autoritarinių Afrikos šalių saugumo garantą.
  • Lapkričio 12 d. Rusijos pajėgos surengė ribotą raketų smūgių seriją pietų Ukrainoje.
  • Okupantai tęsė puolamąsias operacijas palei Kupiansko-Kreminos liniją, netoli Bachmuto, Donecko ir Zaporižios sričių pasienyje, taip pat Zaporižios srities vakaruose.
  • Lapkričio 12 d. Ukrainos kariai pasiekė nedidelės sėkmės rytiniame (kairiajame) Chersono srities krante vykstančių antžeminių operacijų fone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas