Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Analitikai: V.Putinas ir Kim Jong Unas meta iššūkį Vakarams ir pasaulio tvarkai

Karo studijų instituto (ISW) analitikai mano, kad Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas ir Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas, pasirašydami susitarimą, meta iššūkį Vakarams ir dabartinei pasaulio tvarkai.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas / „RIA Novosti“/ „Telegram“

Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas ir Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas birželio 19 d. Pchenjane pasirašė visapusiškos strateginės partnerystės susitarimą, kuriuo tikriausiai iš dalies siekiama kariniu-techniniu bendradarbiavimu su Šiaurės Korėja grasinti Vakarams ir užkirsti kelią tolesnei paramai Ukrainai.

V.Putinas patikslino, kad strateginės partnerystės susitarime taip pat numatyta „abipusė pagalba agresijos prieš Rusiją arba Šiaurės Korėją atveju“, po to jis iš karto sukritikavo Vakaruose sklandančias kalbas apie tai, kad Ukrainai būtų leista smogti į Rusijos teritorijas Vakarų tiekiamais tolimojo nuotolio ginklais ir lėktuvais F-16.

V.Putinas padarė išvadą, kad „šiuo atžvilgiu“ Rusija „neatmeta galimybės plėtoti karinį-techninį bendradarbiavimą“ su Šiaurės Korėja.

V.Putinas tikriausiai norėjo aiškiai pasakyti, kad jei JAV panaikins apribojimus Ukrainai naudoti JAV suteiktas prieštankines raketas smūgiams į Rusijos teritoriją arba kitus apribojimus tokiems pat tikslams naudoti lėktuvus F-16, Rusija tikriausiai gilins bendradarbiavimą su Šiaurės Korėja karinių technologijų, pavyzdžiui, raketų, kitų ginklų ir palydovų, srityje, naudodamasi šiame naujame susitarime numatyta teisine sistema, rašo ISW.

V.Putinas ir kiti Kremliaus pareigūnai tikriausiai ir toliau naudosis šiuo grasinimu, kai bus tęsiamos diskusijos dėl leidimo Ukrainai naudoti Vakarų suteiktus ginklus smūgiams į karinius taikinius Rusijos teritorijoje, taip pat gali išplėsti šį grasinimą kitais klausimais, kuriuos Kremlius vadina „eskalavimu“ arba „provokacija“ prieš Rusiją.

Rusijos ir Šiaurės Korėjos vyriausybės šį susitarimą iš esmės įformino kaip abipusės paramos bendrai kovai su Vakarais įrodymą ir signalizavo, kad Rusija ir Šiaurės Korėja turi bendrą tikslą mesti iššūkį Vakarams ir dabartinei pasaulio tvarkai, pažymi analitikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius