Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrankiais prirakinto septynmečio šeima JAV sieks šimtų milijonų

Niujorke gyvenančio septynmečio šeima, teismui apskundusi policiją, tikisi prisiteisti 250 mln. dolerių. Tokios sumos šeima reikalauja už vaiko paniekinimą – šis dešimt valandų sėdėjo prirakintas antrankiais, mat mokykloje susipešė dėl pietums skirtų pinigų, skelbia „ABC news“.
Antrankiai
Antrankiai / Reuters/Scanpix nuotr.

Berniukas mokosi Niujorko Bronkso bendrojo lavinimo mokykloje. Wilsonas Reyes gruodį susimušė su berniuku, mat šis jį apkaltino paėmus ant žemės nukritusius penkis pietums skirtus dolerius. Sureagavusi į skundą dėl neva tai įvykusio užpuolimo ir apiplėšimo į mokyklą buvo iškviesta net ir policija. Pareigūnai nuvežė berniuką į nuovadą, kur laikė jį prirakintą dešimt valandų ir nuolat tardė. 

„Įsivaizduokite, kaip aš pasijutau pamačiusi savo sūnų su antrankiais, – kalbėjo berniuko mama, – Tai buvo siaubinga, aš negalėjau patikėti tuo, ką matau“. 

Šeimos advokatas Jackas Yankowitzius kreipėsi į teismą, kuriame reikalaus Niujorko policijos departamento atsakomybės. Šis apkaltintas laisvės atėmimu, fizine, emocine ir psichologine prievarta bei berniuko konstitucinių laisvių pažeidimu. 

Kadras iš vaizdo įrašo/Prirakintas septynmetis
Kadras iš vaizdo įrašo/Prirakintas septynmetis

Nors kaltinimai berniukui buvo sušvelninti, policija ir toliau tiria mokykloje vykusį incidentą. 

„Advokato kaltinimai daugeliu atveju yra neteisingi, įskaitant tai, kiek laiko vaikas buvo laikomas policijoje. Nepaisant to, šis klausimas atidžiai nagrinėjamas“, – sakė Vidaus reikalų biuro atstovas Paulas J.Browne’as. Policija skelbė, kad nuovadoje berniukas buvo nuo 15 iki maždaug 19.45 valandos, esą jie laikėsi visų nepilnamečiams taikomų procedūrų.

Niujorko visuomeninis advokatas Billas de Blasio taip pat tvirtina, kad septynmetis ir antrankiai yra visiškai nesuderinami dalykai. Pasak jo, mokyklos per daug pasikliauja Niujorko policija kaip drausmine priemone, kuri traumuoja jaunus žmones, be to, atitraukia dėmesį nuo esminių miesto nusikaltimų ir silpnina pasitikėjimą pareigūnais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito