Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: britai norėtų, kad būtų surengtas antras referendumas dėl „Brexit“

Naujausia sociologinės kompanijos ICAM apklausa rodo, kad Jungtinės Karalystės rinkėjai norėtų antrojo referendumo dėl „Brexit“ – šalies išstojimo iš Europos Sąjungos, rašo „Politico“.
Britų dauguma norėtų antro referendumo „Brexit“
Britų dauguma norėtų antro referendumo „Brexit“ / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Britų, kurie norėtų antrojo plebiscito, net 13 procentinių punktų daugiau nei respondentų, kurie teigė, kad antrojo balsavimo nereikėtų. Iš viso apklausta daugiau nei 5 tūkst. žmonių.

Apklausa, atlikta sausio viduryje, parodė, kad antrojo referendumo norėtų 47 proc. britų – esą vėl balsuoti būtų galima vos pasiekus galutinį susitarimą dėl „Brexit“ su ES. 34 proc. apklaustųjų tvirtino, kad referendumo nenori.

Respondentams buvo užduotas ir klausimas, kaip jie balsuotų. 51 proc. atsakiusiųjų teigė, kad pasisakytų už pasilikimą Bendrijoje.

Už tolesnę narystę ES pasisakytų rinkėjai Škotijoje, taip pat anglai šiaurinėje ir pietinėje Anglijos dalyje. Tuo tarpu piliečiai Vidurio Anglijoje ir Velse, kaip ir 2016-ųjų birželį, vėl balsuotų už išstojimą iš Bendrijos.

49 proc. apklaustųjų tvirtino, kad pasitraukimas iš ES pakenks Jungtinės Karalystės ekonomikai. 36 proc. – optimistai, manantys, kad jokio poveikio šalies ūkiui nebus.

Referendume dėl narystės ES 2016 metų birželį nugalėjo „Ne“ stovykla. 51,9 proc. balsavusiųjų pasisakė už atsisveikinimą su Bendrija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai