Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apklausa: daugiau nei pusė lenkų nepritaria pabėgėlių priėmimui

Didėjant į Lenkiją per Baltarusiją keliaujančių migrantų skaičiui, daugiau nei pusė lenkų apklausoje pasisakė prieš jų priėmimą. Beveik pusė apklaustųjų taip pat pareiškė pritariantys šalies valdžios sprendimui pastatyti tvorą pasienyje su Baltarusija, skelbia „Polsat News“.
Migrantai Lenkijos pasienyje
Migrantai Lenkijos pasienyje / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

Šios apklausos rezultatai rodo pasikeitusį Lenkijos gyventojų požiūrį į migrantus ir pabėgėlius.

Mat dar šių metų pavasarį darytoje Jungtinių Tautų Pabėgėlių agentūros apklausoje 62 proc. lenkų teigė, kad jų šalis turi priimti pabėgėlius, nes jie norėtų, kad ir su jais elgtųsi gerai.

Dabar Lenkijos televizijos „Polsat News“ užsakytoje tyrimų bendrovės IBRiS apklausoje daugiau lenkų pasisakė prieš migrantų ir pabėgėlių priėmimą – tokių buvo 55 proc.

Už prieglobsčio suteikimą pasisakė 38 proc. apklaustųjų. Labiausiai prieš migrantus nusiteikę vyrai, kaimiškų vietovių gyventojai, taip pat žemesnį išsilavinimą turintys žmonės.

Tyrimų bendrovė taip pat klausė, ar Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje turėtų išdygti tvora. Į šį klausimą teigiamai atsakė 47 proc. apklaustųjų, o 44 proc. sakė nenorintys sienos statybų.

Barjero statybas palaikė taip pat vyrai, kaimiškų vietovių gyventojai ir asmenis, turintys žemesnį išsilavinimą.

Savaitės pradžioje Lenkija pranešė, kad pasienyje su Baltarusija statys pustrečio metro aukščio tvorą. Darbai prasidėjo ketvirtadienį.

Taip bandoma stabdyti į šalį per Baltarusiją keliaujančius migrantus. Skaičiuojama, kad vien per rugpjūčio mėnesį užfiksuoti daugiau nei trys tūkstančiai bandymų kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną.

Daugiausia dėmesio sulaukė maždaug 30 migrantų grupė, kuri jau antrą savaitę yra įstrigusi tarp pasienio teritorijoje tarp Lenkijos ir Baltarusijos. Europos Žmogaus Teisių teismas nurodė Lenkijai pasirūpinti šiais asmenimis, suteikiant jiems maisto, vandens, medicinos pagalbą ir laikiną prieglobstį.

Tačiau Varšuva tvirtina, kad tai yra ekonominiai migrantai, šiuo metu esantys Baltarusijos pusėje, todėl atsakomybę už juos turi prisiimti Minskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas