Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 19 /15:15

Apsišaukėlių Donecko ir Luhansko respublikų valdžia panikuoja: baigiasi dujos

Agentūra „RIA Novosti“ praneša, kad apsišaukėliškos Luhansko ir Donecko respublikos jau šį ketvirtadienį gali likti be dujų.
Denisas Pušilinas
Denisas Pušilinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Luhansko ir Donecko (LLR ir DLR) apsišaukėliškų respublikų administracijų vadovai ne juokais susirūpino: gamtinių dujų atsargos gali baigtis jau šį vakarą.

Papildyta 15.15 val. Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas ketvirtadienį nurodė Energetikos ministerijai ir valstybinei dujų eksporto monopolininkei „Gazprom“ pradėti tiekti dujas separatistų kontroliuojamoms teritorijoms Rytų Ukrainoje, įvardijant tai kaip humanitarinę pagalbą.

„Norėčiau, kad Energetikos ministerija kartu su „Gazprom“ parengtų pasiūlymus dėl humanitarinės pagalbos skyrimo organizuojant dujų tiekimą tų regionų poreikiams patenkinti, jeigu nebus imtasi veiksmų dėl aprūpinimo dujomis pagal įprastą schemą“, – sakė D.Medvedevas sakė per vyriausybės posėdį.

„Žmonės neturi sušalti“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu premjero atstovė spaudai Natalija Timakova nurodė: „Dujų tiekimą kaip humanitarinę pagalbą (Ukrainos) pietryčiams „Gazprom“ vykdys komerciniu pagrindu. Finansavimo šaltinių ieškoma.“

Primename, kad, teroristams paskelbus separatistines prorusiškas Donecko ir Luhansko „liaudies respublikas“, Ukrainos magistralinių dujotiekių valdyba atjungė tiekimą užgrobtoms teritorijoms. Vasario 18 d. LLR vadovas Igoris Plotnickis pranešė, kad magistraliniai dujų mazgai išmontuoti taip, kad nebūtų įmanoma greitai atnaujinti dujų tiekimo.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka dar 2014 m. gruodį pareiškė, kad Ukraina tieks dujas Donbasui, nes ten gyvena daug ukrainiečių.

„Aš tikiu, kad Donbasą susigrąžinsime ne dėl atjungtų dujų, o kitomis priemonėmis“, – sakė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas