Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar karas gali persimesti į Europą: išanalizavo Rusijos grėsmes

Rusai tik gąsdina Vakarus, bet daro viską, kad išvengtų tiesioginio susidūrimo su NATO šalių kariais.
Rusijos tankas T-72B3M
Rusijos tankas T-72B3M / „Global Defense Insight“

Taip buvęs bataliono „Aidar“ būrio vadas Jevhenas Dikijus 24 kanalo eteryje komentavo Čekijos užsienio reikalų ministro pareiškimą apie galimą karo išplitimą į Europos teritoriją. Jis pažymėjo, kad Rusijos karas su Vakarais gali prasidėti su sąlyga, kad Rusijos raketa neatsitiktinai smogs kokiam nors jų objektui.

„Per daug nesijaudinkime – rusai mums tokios „dovanos“ nedovanos. Jie visada daro viską, kad gąsdintų Vakarus, jog kils tiesioginis karas tarp Rusijos ir Vakarų, tačiau kartu neleidžia, kad jis įvyktų“, – sakė J.Dikijus.

Jis paaiškino, kad rusai puikiai žino tikrąją savo kariuomenės būklę, kuri nepajėgi kovoti su šiuolaikinėmis Vakarų kariuomenėmis.

„Jie žino, po kiek dienų, jei ne valandų, jie bus pričiupti tiesioginio susidūrimo su NATO atveju. Visų pirma, tiesioginio susidūrimo su Jungtinėmis Valstijomis. Jie puikiai supranta, kad bus tiesiog sutriuškinti. Beje, toks precedentas buvo ir Sirijoje, kai Kremliaus bokštai kažkuo nepasidalijo ir buvo priduota (grupuotė) „Wagner“. Oficialiais kanalais amerikiečiams buvo duota komanda „mūsų ten nėra“. Aha, „jūsų ten nėra“, vadinasi, tai ne jūsiškiai? Ir jie dingo. Vienintelė tiesioginė amerikiečių ir rusų kova buvo Sirijoje, 2020 metais. Kova truko maždaug 2 valandas. Mūšio rezultatas: žuvo daugiau kaip 200 „Wagner“ karių, nė vieno amerikiečio. Štai koks technologinis skirtumas tarp šių dviejų kariuomenių“, – pabrėžė ekspertas.

Pasak jo, rusai tai puikiai prisimena, todėl kategoriškai nenori leisti tiesioginio susidūrimo su Vakarais.

„Vietoj to jie nuolat didina tiesioginio susidūrimo baimę. Vakarai to, žinoma, taip pat nenori, nes tai didžiuliai nuostoliai, žmonių nuostoliai. Tai raudonoji linija, aplink kurią rusai visą laiką šokinės, kad sužaistų ta baime ir taip pakenktų pagalbai mums. Bet jie patys šios raudonosios linijos neperžengs, neturėtume tikėtis“, – pažymėjo J.Dikijus.

Galimas Rusijos ir NATO karas

Kaip anksčiau pranešė agentūra „Unian“, prieš dvi dienas Čekijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Janas Lipavskis, sakydamas kalbą analitinio centro „GlobSec“ forume, paragino Vakarus veikti, nes „Rusijos tankai Ukrainoje nesustos“. Pasak jo, Rusijos agresija neturės sienų, jei Vakarai patys jų nenustatys.

Anksčiau „Bild“ rašė, kad Vokietija aktyviai ruošiasi galimam karui su Rusija, nes mano, kad iki 2029 m. Rusijai susidarys optimalios sąlygos karui su NATO išprovokuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?