Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 30

Ar po „Wagner“ maišto V.Putinui pavyks surasti kaltuosius ir išsaugoti elito kontrolę?

Vieni Vakarų ekspertai tvirtina, kad chaosas Rusijos viduje yra proga Ukrainai sustiprinti kontrpuolimo veiksmus, kiti aiškina, jog Jevgenijus Prigožinas atskleidė, kad Vladimiro Putino režimas artėja prie pabaigos. Tuo tarpu Vakarų žiniasklaidos leidiniai atkreipė dėmesį, jog Rusijos lyderis turi įrodyti daug metų demonstruotą savo stiprybę, kitaip – apie jį susibūrę globotiniai gali įsisvajoti apie savo maištą.
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas
Rusijos lyderis Vladimiras Putinas / „AP“/„Scanpix“

Per kelis valdymo dešimtmečius V.Putinas iš savo gimtojo Sankt Peterburgo subūrė sau artimų žmonių grupę, kad sustiprintų savo įtaką Rusijai, valdytų jos grupuotes ir sukurtų didžiulį saugumo aparatą imperialistinei vizijai, kuri paskatino jo invaziją į Ukrainą, paremti, pažymėjo „The Wall Street Journal“.

Tačiau dauguma Vakarų analitikų sutaria, kad savaitgalį visą pasaulį sunerimti privertęs nepavykęs J.Prigožino perversmas pakenkė griežta ranka valdančio V.Putino įvaizdžiui, nes atskleidė jo kaip vadovo silpnybes ir ypač išryškino jo nesugebėjimą sulaikyti savo globotinius nuo tarpusavio rietenų.

Leidinio žurnalistams Rusijos ekspertai tvirtino, kad, nors kol kas V.Putino į Kremlių paskirti valdžios atstovai ir telkiasi aplink jį, stengdamiesi užglaistyti dėl viešo pažeminimo atsiradusius įtrūkimus valdžios aparate, tačiau jau ilgokai ore tvyrantis nepasitenkinimas Rusijos veiksmais Ukrainoje ir įvairūs kaltinimai Rusijos vadovo adresu gali atverti valdžios vakuumą, kuriuo galėtų pasinaudoti nepatenkinti valdančiojo elito veikėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas