Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Armėnų premjeras atmeta teismo nurodymą grąžinti į pareigas atleistą kariuomenės vadą

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas ketvirtadienį atmetė teismo nurodymą grąžinti į ankstesnes pareigas atleistą kariuomenės vadą, o toks jo sprendimas pagilino politinę krizę, kurią sukėlė pernai vykęs karas su Azerbaidžanu.
Nikolas Pašinianas
Nikolas Pašinianas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

N.Pašinianas praėjusį mėnesį nurodė atleisti ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininką Oniką Gasparianą, kurį apkaltino mėginimu surengti perversmą, kai šis paragino ministrą pirmininką ir jo vyriausybę atsistatydinti.

Tačiau antradienį teismas liepė O.Gasparianą laikinai grąžinti į pareigas, kol bus priimtas galutinis sprendimas dėl skundo dėl jo atleidimo.

VIDEO: Svarbiausi 2020 m. užsienio įvykiai: nuo koronaviruso atneštų geopolitinių iššūkių iki A.Navalno apnuodijimo

N.Pašiniano biuras atmetė šią nutartį, pabrėždamas, kad „teisės aktai negali turėti atgalinės galios“ pagal Armėnijos konstituciją ir kad „atliekamos naujojo štabo viršininko paskyrimo procedūros“.

Premjeras praėjusią savaitę paprašė prezidento Armeno Sargsiano paskirti naujuoju Vyriausiojo štabo viršininku Artaką Davtianą.

N.Pašinianas raginamas atsistatydinti nuo lapkričio, jam tą mėnesį pasirašius susitarimą dėl tarpininkaujant Rusijai pasiektų paliaubų, kuriomis buvo užbaigtos pusantro mėnesio besitęsusios kautynės dėl ginčijamo Kalnų Karabacho.

Pagal susitarimą, kurį daugelis armėnų laiko nacionaliniu pažeminimu, Jerevanas sutiko perduoti kai kurias teritorijas Baku.

Nuo to laiko tiek antivyriausybinių protestų dalyviai, tiek vyriausybės vadovo šalininkai reguliariai išeina į gatves, premjerui nepaisant raginimų trauktis iš pareigų.

Anksčiau ketvirtadienį N.Pašinianas paskelbė, kad birželio 20-ąją vyks pirmalaikiai Armėnijos parlamento rinkimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai