Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Atėnuose per išpuolį prie teisėjos namų sužeistas policijos pareigūnas

Per išpuolį viename Atėnų priemiestyje, kurio metu buvo mesta padegamoji bomba, ketvirtadienį buvo sužeistas policijos pareigūnas, saugojęs Graikijos Aukščiausiojo Teismo teisėjos namus, pranešė valstybinė agentūra ANA.
ANGELOS TZORTZINIS / AFP
ANGELOS TZORTZINIS / AFP

Graikijos policijos kovos su terorizmu padalinys tiria incidentą prie Aukščiausiojo Teismo pirmininkės Joanos Klapos (Ioannos Klapos) namų, po kurio pareigūnas patyrė antro laipsnio veido ir rankos nudegimus, pranešė agentūra.

J. Klapa buvo viena iš pagrindinių ikiteisminio tyrimo teisėjų, 2020 metais nagrinėjusių neonacių partijos „Auksinė aušra“ bylą. Jame pagrindiniams partijos nariams buvo skirtos griežtos bausmės.

„Auksinės aušros“ lyderis Nikas Michaloliakas (Nikos Michaloliakos) buvo nuteistas kalėti 13 su puse metų.

Teismo procesą nulėmė  2013 metais įvykdytas reperio antifašisto ir pakistaniečio migranto nudūrimas, taip pat žvejų egiptiečių ir komunistų profsąjungos narių sumušimas.

Gegužę N. Michaloliakas buvo trumpam lygtinai paleistas į laisvę, tačiau šį mėnesį teismų taryba panaikino sprendimą ir jis grįžo į kalėjimą.

Ksenofobiška ir antisemitinė N. Michaloliako įkurta organizacija „Auksinė aušra“ iki 2010-ųjų šalies skolų krizės, ne vieną dešimtmetį buvo marginalinė partija.

Organizacija pasinaudojo visuomenės pykčiu dėl imigracijos ir taupymo priemonių mažinimo ir 2012 metais pirmą kartą pateko į parlamentą.

„Auksinė aušra“ kurį laiką net buvo trečia pagal dydį šalies partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius