Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atsakydamas į Izraelio smūgius prieš Libaną, „Hezbollah“ paleido raketų

Libano judėjimas „Hezbollah“ sekmadienį pranešė, kad paleido raketų „Katiuša“ į šiaurinę Izraelio dalį, atsakydama į žydų valstybės smūgį, per kurį, pasak valstybinės žiniasklaidos, nukentėjo ginklų sandėlis ir buvo sužeisti šeši žmonės.
JALAA MAREY / AFP
JALAA MAREY / AFP

Nuo spalio 7 dienos, kai „Hamas“ surengė išpuolį pietinėje Izraelio dalyje ir išprovokavo karą Gazos Ruože, palestiniečių kovotojų grupuotės sąjungininkė „Hezbollah“ kone kasdien apsikeičia ugnimi su izraeliečių pajėgomis.

Irano remiama „Hezbollah“ pareiškė, kad raketomis „Katiuša“ apšaudė šiaurinį Izraelio Dafnos rajoną „atsakydama į priešo Izraelio atakas, kurių taikiniu tapo Adlūno civiliai gyventojai, kai keli iš jų buvo sužeisti“.

Kiek anksčiau Izraelio kariuomenė pranešė, kad jos oro pajėgos „smogė dviem „Hezbollah“ ginklų sandėliams Pietų Libane, kuriuose buvo raketų ir papildomos ginkluotės“.

Vėlų šeštadienį Libano valstybinė Nacionalinė naujienų agentūra (NNA) pranešė, kad „priešas Izraelis surengė reidą“ prieš Adlūno miestą, esantį maždaug už 30 km nuo sienos su Izraeliu, o vėliau nurodė, kad taikinys buvo amunicijos sandėlis.

„Šeši civiliai gyventojai patyrė vidutinio sunkumo sužeidimų“, – sekmadienį sakė NNA.

Praėjus maždaug valandai po pirmojo pranešimo apie smūgį, NNA teigė, kad raketos vis dar sproginėjo, o internete buvo išplatinta vaizdo įrašų, kuriuose matyti keli dideli sprogimai Adlūne.

Sekmadienį „Hezbollah“ atskiruose pareiškimuose nurodė, kad žuvo trys jos kovotojai.

Anksčiau šeštadienį „Hezbollah“ ir jos sąjungininkė „Hamas“ apšaudė Izraelio pozicijas raketomis ir sprogstančiais dronais.

„Hezbollah“ teigė paleidusi dešimtis raketų „Katiuša“ į šiaurinę Izraelio dalį atsakydama į Izraeliui priskiriamą smūgį, per kurį buvo sužeista civilių.

„Hamas“ ginkluotasis sparnas Ezzedine'o al Qassamo (Izadino Kasamo) brigados pranešė, kad iš pietų Libano taip pat paleido raketų į Izraelio karines pozicijas Aukštutinėje Galilėjoje.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, nuo spalio per smurtą Libane žuvo mažiausiai 518 žmonių. Dauguma žuvusiųjų – kovotojai, tačiau tarp jų yra mažiausiai 104 civiliai.

Izraelio institucijų duomenimis, jo pusėje žuvo 18 karių ir 13 civilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus