Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleista, koks rusų karininkas žiauriai tyčiojosi iš karo belaisvių ukrainiečių

Tyrėjų komanda Evocation.info nustatė rusų kariškio tapatybę, kuris Charkivo srityje tyčiojosi iš nelaisvėje esančių ukrainiečių ir juos išnaudojo.
Aleksejus Kiprinas
Aleksejus Kiprinas / Stopkadras

Jie buvo verčiami giedoti Sovietų Sąjungos himną, mušami ir šaudyta šalia jų, bejėgiškai gulinčių užrištomis akimis.

Vaizdo įraše užfiksuotas jaunesnysis leitenantas Aleksejus Kiprinas, buvęs neonacištiškomis pažiūromis pagarsėjusio Aleksejaus Milčakovo bendrininkas.

Evocation.info nuotr./Aleksejus Kiprinas
Evocation.info nuotr./Aleksejus Kiprinas

A.Kiprinas nuo 2014 m. kovojo prieš Ukrainą ir buvo A.Milčakovo vadovaujamos sukarintos grupuotės „Rusič“ narys. Šis dalinys plačiai žinomas dėl masinių karo nusikaltimų prieš Ukrainos civilius gyventojus ir į nelaisvę paimtus ukrainiečių kovotojus. Pats A.Milčakovas ne kartą per apklausas prisipažino kankinęs karo belaisvius ir vykdęs jiems itin žiaurias egzekucijas be teismo.

Prasidėjus Rusijos plataus masto invazijai į Ukrainą, A.Kiprinas oficialiai prisijungė prie Rusijos ginkluotųjų pajėgų. Jam buvo suteiktas karininko laipsnis ir jis tapo šturmo kuopos vadu. Jis buvo „apdovanotas" Drąsos ordinu ir IV laipsnio Švento Jurgio kryžiumi.

VIDEO: Paviešino rusų karininko tapatybę, kuris žiauriai tyčiojosi iš belaisvių ukrainiečių

Tyčiojosi iš karo belaisvių ukrainiečių

Aleksejus Kiprinas 2021 m. vedė Dianą Bogomolovą, su kuria tuo metu jau turėjo bendrą vaiką. Dabar jie kartu augina du mažamečius sūnus. Šeima gyvena Krasnoje Selo mieste, kuris priklauso Sankt Peterburgo savivaldybei.

2024 m. birželio 2 d. internete pasirodė vaizdo įrašas, kurį nufilmavo pats A.Kiprinas. Jame matyti, kaip rusai konvojumi gabena ukrainiečių karo belaisvius Charkivo srityje. Jie buvo verčiami giedoti Sovietų Sąjungos himną, paskui juos pradėjo mušti ir šaudė gulintiems prie galvų.

Vaizdo įrašas baigiasi tuo momentu, kai vienas iš paimtų į nelaisvę Ukrainos kovotojų po mušimo nebegali atsikelti, po žodžių „jam galas“ A.Kiprinas nusišypso ir išjungia kamerą. Šiame vaizdo įraše užfiksuotų karo belaisvių likimas ir tapatybė šiuo metu nežinomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito