Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
19:12 /19:56

Atstovė spaudai: V. Zelenskis penktadienį Berlyne surengs derybas su Vokietijos kancleriu

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį lankysis Berlyne, kur surengs derybas su kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu), trečiadienį pranešė Vokietijos vyriausybės atstovė spaudai.
Ukraine Presidency/Ukrainian Pre / ZUMAPRESS.com
Ukraine Presidency/Ukrainian Pre / ZUMAPRESS.com

Apie susitikimą paskelbta po to, kai buvo atidėtas JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) vizitas į Vokietiją dėl uragano „Milton“ Floridoje. 

JAV vadovas anksčiau planavo dalyvauti tarptautiniame Ukrainos sąjungininkų aukščiausiojo lygio susitikime JAV Ramšteino oro pajėgų bazėje Vakarų Vokietijoje.

Vokietija yra antroji po Jungtinių Valstijų pagal dydį pagalbos Ukrainai teikėja, tačiau O. Scholzas ne kartą atsisakė perduoti Kyjivui savo ilgojo nuotolio raketų „Taurus“, baimindamasi konflikto su branduolinį ginklą turinčia Rusija paaštrėjimo.

J. Bidenas atšaukė planuotą vizitą į Europą po to, kai milijonams žmonių buvo nurodyta evakuotis iš savo namų Floridoje dėl uragano „Milton“.

Abejodamas dėl būsimos JAV paramos po lapkritį vyksiančių prezidento rinkimų, kuriuose Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) susigrums su  Kamala Harris (Kamala Haris), V. Zelenskis suintensyvino pastangas telkti sąjungininkų paramą.

V. Zelenskis penktadienį Vatikane turėtų susitikti su popiežiumi Pranciškumi. Italijos žiniasklaida pranešė, kad ministrė pirmininkė Giorgia Meloni (Džordža Meloni) taip pat su juo turėtų Romoje.

 V. Zelenskis trečiadienį buvo atvykęs į Kroatiją, kur dalyvavo Balkanų aukščiausiojo lygio susitikime, siekdamas tarptautinės karinės paramos.

V. Zelenskis anksčiau sakė, kad dalyvaus Ramšteino susitikime, į kurį šeštadienį turėjo susirinkti daugiau kaip 50 Ukrainos sąjungininkų.

Paskutiniame rugsėjį vykusiame Ramšteino formato susitikime V. Zelenskis taip pat dalyvavo. Tuomet jis prašė suteikti papildomų ginklų, kad būtų galima atremti besiveržiančias Rusijos pajėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas