Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audra „Ingunn“ smogė Norvegijai uraganiniais vėjais

Šią savaitę siautė stipriausia iki šiol 2023-2024 m. Europos sezono audra – trečiadienį į Norvegiją su uraganiniu vėju įsiveržė audra „Ingunn“.
Audra „Ingunn“
Audra „Ingunn“ atkeliavo iš JK / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Norvegija Audra

Norvegija dabar po truputį atsigauna po galingiausios per daugiau nei 30 metų audros, dėl kurios kai kurie gyventojai liko be elektros.

Uraganinis vėjas, kurio greitis siekė iki 180 km per valandą, ypač smarkiai smogė centrinei šalies daliai, dėl to kilo potvyniai ir buvo sutrikdyta daugybė kelionių.

Norvegijos meteorologų pavadinta „Ingunn“, audra kilo dėl labai galingo reaktyvinio srauto, besiveržiančio per Atlanto vandenyną. Tai „sprogstamai pagilino žemo slėgio sritį“, kuri nuo trečiadienio popietės siaubė Skandinavijos šalį, paaiškino Jungtinės Karalystės meteorologijos tarnybos atstovas Aidanas McGivernas.

„Norvegija yra pripratusi prie vėjuotų orų, tačiau tai kas kita“, – pridūrė jis. Norvegijos meteorologijos institutas paskelbė raudoną įspėjimą – aukščiausią pavojaus lygį. „Ingunn“ yra stipriausia audra nuo 1992 m. šalyje siautusio Naujųjų metų uragano.

Praėjusią savaitę Jungtinę Karalystę užklupo dešimtoji šio sezono audra, tačiau šalis išvengė didžiausių jos žiaurumų.

Nenuostabu, kad daugelis Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Norvegijoje, Švedijoje ir kitose nuo audrų nukentėjusiose Europos šalyse svarsto, ar dėl to iš dalies kalta klimato kaita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito