Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 23 /08:22

Australijoje sudužus gaisrus gesinusiam lėktuvui žuvo trys žmonės

Į pietvakarius nuo Sidnėjaus ketvirtadienį sudužus gaisrus gesinusiam lėktuvui žuvo trys žmonės, pranešė australų pareigūnai, šalies pietryčiuose tebesiaučiant krūmynų gaisrams.
„C-130 Hercules“ orlaivis
„C-130 Hercules“ orlaivis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujojo Pietų Velso kaimiškų vietovių priešgaisrinės tarnybos komisaras Shane'as Fitzsimmonsas sakė, kad pareigūnai prarado ryšį su orlaiviu „C-130 Hercules“, dirbusiu Snieguotajame Monere, ketvirtadienį prieš 13 val. 30 min. vietos (4 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Sh. itzsimmonsas nurodė, kad kanadiečių bendrovė „Coulson Aviation“, kuriai priklausė tas lėktuvas, stabdo savo orlaivių, gesinančių gaisrus Naujajame Pietų Velse ir Viktorijoje, darbą, kol bus apžiūrėta jų būklė.

Naują gaisrų protrūkį kursto aukšta oro temperatūra ir smarkus vėjas.

Mažiausiai septyni gaisrai Australijoje siaučiantys paskelbti ekstremaliomis situacijomis, įskaitant vieną Snieguotajame Monere, kur pareigūnai prarado ryšį su tuo lėktuvu.

Dėl krūmynų gaisrų taip pat teko uždaryti Kanberos oro uostą. Artėjant liepsnoms, buvo atšaukti visi skrydžiai į Australijos sostinę ir iš jos.

Keleivinių lainerių skrydžiai atšaukti nuo maždaug vidurdienio vietos (3 val. Lietuvos) laiku, susiliejus dviem nekontroliuojamiems gaisrams, liepsnojantiems į pietus ir į vakarus nuo oro uosto.

Sidnėjuje oro temperatūra ketvirtadienį siekė 40 laipsnių pagal Celsijų, o šiaurės vakariniame šio miesto priemiestyje irgi įsiplieskė krūmynų gaisras.

Prognozuojama, kad vėjo gūsiai vietomis gali siekti 90 km per val., o Naujojo Pietų Velso kaimiškų vietovių priešgaisrinės tarnybos komisaras Shane'as Fitzsimmonsas sakė, kad vėjas stipresnis, nei tikėtasi, ypač gaisrų apimtose pietvakarinėse valstijos vietovėse.

„Vienas iš didžiausių išbandymų, su kuriais susiduriame dėl padidėjusio šių vėjų intensyvumo, yra toks, kad yra labai sudėtinga skristi bet kokiu orlaiviu, iš oro padedančiu ugniagesių pastangoms žemėje“, – nurodė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito