Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„AvtoVAZ“ viceprezidentas giria „Ladas“, bet jo automobilių parke – „Mercedes-Benz“

Antradienį interviu laikraščiui „Rossijskaja gazeta“ „AvtoVAZ“ pardavimų ir rinkodaros viceprezidentas Dmitrijus Kostrominas gyrė gamyklos automobilius „Lada Largus“ ir „Lada Aura“ ir tikino, kad pats vairuoja tris „Ladas“ – tarnybinį ir du nuosavus automobilius. Tačiau jis nutylėjo, kad nuo 2017 m. jam priklauso vokiškas automobilis „Mercedes-Benz GLC 300 4MATIC“, išsiaiškino nepriklausomas portalas „Agentstvo“.
Dmitrijus Kostrominas ir „Mercedes-Benz“
Dmitrijus Kostrominas ir „Mercedes-Benz“ / „AvtoVAZ“ ir „Agentstvo“ nuotr.

D.Kostrominas nėra vienintelis užsienio automobilių mėgėjas „AvtoVAZ“ vadovybėje – už žmogiškuosius išteklius ir socialinę politiką atsakingas viceprezidentas turi du japoniškus visureigius „Toyota Land Cruiser“.

Interviu D.Kostrominas sakė, kad 2023 m. „AvtoVAZ“ pardavė 350 000 automobilių, o 2024 m. planuoja parduoti dar 500 000 automobilių. Situaciją įmonėje jis vertino teigiamai: „Kalbant apie mus, mes įvykdėme savo pažadus. Paklausa, kurią turėjome B segmente, buvo visiškai patenkinta.“

Kalbėdamas apie „AvtoVAZ“ modelius, viceprezidentas pavadino „Lada Largus“ „unikaliu savo savybėmis“ ir palygino naująją „Lada Aura“ su „Toyota Camry“ ir „Hongqi H5“. Kartu D.Kostrominas prisipažino, kad nori įsigyti „Aura“ sau, išvardydamas, ką vairuoja dabar.

„Aš tikrai planuoju [įsigyti „Aura“]! Dabar važinėju tarnybiniu „X-Cross 5“, turiu savo „Vestą“, taip pat turiu „Nivą“. Noriu iškeisti „Vestą“ į „Aurą“, – sakė D.Kostrominas.

Tačiau, kaip išsiaiškino „Agentstvo“, „AvtoVAZ“ viceprezidentas slėpė dar bent vieną automobilį – 2017 m. „Mercedes-Benz GLC 300 4MATIC“. Duomenų agregatoriaus „Avinfobot“ žiniomis, jis yra pirmasis ir vienintelis šio automobilio savininkas. Tai patvirtina nutekinta Rusijos automobilių draudikų sąjungos duomenų bazė, pagal kurią D.Kostrominas turėjo automobilio draudimo polisą bent iki 2023 m. lapkričio 13 d., kai su juo pateko į avariją. Tai ne pirmas D.Kostromino užsienietiškas automobilis. Anksčiau jis vairavo korėjietišką „SsangYong Rexton“ ir japoniškus „Toyota Corolla Levin“, „Honda Accord“ ir „Honda Odyssey“.

D.Kostrominas „AvtoVAZ“ dirba nuo 2010 m., o 2022 m. liepą buvo paskirtas viceprezidentu. Nutekintais Mokesčių inspekcijos duomenimis, prieš paaukštinimą jis įmonėje per metus gaudavo apie 8 mln. rublių.

Prasidėjus karui Ukrainoje, visi Vakarų automobilių prekių ženklai paliko Rusiją. Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas ir Finansų ministerijos vadovas Antonas Siluanovas, reaguodami į tai, paragino pareigūnus pereiti prie vietinių automobilių. 2023 m. rugpjūtį to paties pareikalavo ir Vladimiras Putinas. Kaip rašė „Agentstvo“, Rusijos prezidento paklausė ne visi – per kitą pusmetį valstybinės įstaigos užsienietiškiems automobiliams išleido 1,6 mlrd. rublių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas