Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 28 /14:57

Azerbaidžanas: per armėnų raketų ataką žuvo 19 civilių

Azerbaidžanas trečiadienį paskelbė, kad per armėnų raketų smūgį Berdės rajone netoli Kalnų Karabacho fronto linijos žuvo 19 civilių, tačiau Jerevanas paneigė įvykdęs ataką.
Raketų ataka Berdės rajone
Raketų ataka Berdės rajone / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Tai būtų daugiausia civilių gyventojų aukų nusinešusi ataka per praėjusį mėnesį, atsinaujinus susirėmimams dėl ginčijamo regiono.

Azerbaidžano prezidento padėjėjas Hikmetas Hajiyevas sakė, kad Armėnijos pajėgos paleido į Berdę raketų „Smerč“, o Generalinė prokuratūra paskelbė, kad žuvo 19 civilių ir dar 60 buvo sužeista.

Anksčiau buvo skelbiama, kad žuvo 14 žmonių.

Armėnijos gynybos ministerija pareiškė, kad šis pranešimas yra „nepagrįstas ir melagingas“.

„Azerbaidžano gynybos ministerijos pranešimas, kad Armėnijos ginkluotosios pajėgos neva paleido į Berdę raketų „Smerč“ yra nepagrįstas ir melagingas“, - per „Facebook“ parašė ministerijos atstovė Šušan Stepanian.

Anksčiau buvo pranešta, kad antradienį per armėnų surengtą raketų ataką Berdės gyvenvietėje žuvo keturi civiliai, įskaitant maždaug metų amžiaus vaiką. Jerevanas ir šią ataką paneigė.

Nuo rugsėjo 27 dienos, kai Azerbaidžano ir Armėnijos pajėgos atnaujino susirėmimus kelis dešimtmečius rusenančiame jų konflikte dėl Kalnų Karabacho, jau žuvo daugiau nei 100 civilių gyventojų abejose pusėse.

Abi šalys kaltina viena kitą nesilaikant paliaubų susitarimų, sudarytų tarpininkaujant Rusijai, Prancūzijai ir Jungtinėms Valstijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas