Sportas gyvai
03 20

B.Hodgesas prakalbo apie kitą NATO vadovą ir Rusijos situaciją: „Dabar rusai turi nerimauti“

Būtent dėl daugelio Vakarų šalių išankstinio nusistatymo, kad Rytų europiečiai yra pernelyg nusiteikę prieš Rusiją, naujuoju NATO generaliniu sekretoriumi turėtų tapti asmuo iš Rytų Europos, mano JAV specialiųjų pajėgų generolas Benas Hodgesas. Jis mano, kad Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas yra geriausiai tinkamas asmuo šiam darbui. Kalbėdamas apie karą Ukrainoje B.Hodgesas sako, kad šie metai bus pramoninių ginklavimosi varžybų metai.
Benas Hodgesas – JAV atsargos generolas
Benas Hodgesas – JAV atsargos generolas / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Interviu leidiniui „Postimees“ JAV atsargos generolas išsamiau papasakojo apie „Taurus“ raketas ir kodėl nereikėtų bijoti jų perduoti ukrainiečiams, apžvelgė prarastos Avdijivkos situaciją ir įvertino, koks turėtų būti kitas NATO vadovas.

JAV pagalbos Ukrainai paketas įstrigo, o Europa susidūrė su problemomis siunčiant pagalbą Ukrainai – visa tai turėjo didelį poveikį Ukrainos kariuomenei. Tai laikoma viena iš Avdijivkos praradimo priežasčių. Jei situacija dėl pagalbos tiekimo nepasikeis, ar geriausias scenarijus Ukrainai yra tas, kad jai tiesiog pavyks atremti Rusijos atakas? Ar visiškas rusų išstūmimas iš Ukrainos teritorijos yra atmestinas?

– Manau, kad 2024-ieji bus pramoninės konkurencijos metai, o tai reiškia, kad abi pusės stengsis atkurti savo amunicijos, techninių priemonių, logistikos galimybes, o ukrainiečiai dar turės atkurti savo dalinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius