Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 23

Ką darys Latvija, jei Rusija smogs Rygai: B.Hodgesas ragina Baltijos šalis rimčiau susimąstyti apie gynybą

„Ar galime apsaugoti Baltijos šalių ypatingos svarbos infrastruktūros objektus? Šiuo metu nesu tikras“, – sakė į atsargą išėjęs JAV generolas leitenantas Benas Hodgesas kasmetiniame saugumo ir užsienio politikos forume Rygoje. Jis pasidalijo savo vertinimais apie Baltijos šalių gynybos pažangą, baimes dėl Donaldo Trumpo, grėsmes Europos saugumui ir situaciją Ukrainoje.
Benas Hodgesas – JAV atsargos generolas
Benas Hodgesas – JAV atsargos generolas / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Šių metų vasarį buvęs JAV sausumos pajėgų Europoje vadas, NATO vyresnysis patarėjas logistikos klausimais generolas leitenantas Benas Hodgesas interviu 15min teigė, kad Rusijos invazijos atveju papildomų sąjungininkų sausumos pajėgų gali tekti laukti iki dviejų savaičių, o NATO kolektyvinio saugumo mechanizmas priklauso nuo valstybių narių politinės valios.

Tai sukėlė svarstymus ir net aštrias diskusijas apie kolektyvinio saugumo efektyvumą ir Baltijos šalių galimybes apsiginti užpuolimo atveju.

B.Hodgesas mano, kad tuomet paskelbti jo skaičiavimai tebėra teisingi, o pagrindinis jo pasisakymo tikslas buvo paraginti Baltijos šalis susimąstyti apie visuomenės pasirengimą blogiausiam scenarijui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento