Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Johnsonas: po B.Netanyahu apsilankymo mano tualete rasta „blakių“

Borisas Johnsonas teigė, kad savo asmeniniame tualeto kambaryje Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerijoje rado pasiklausymo įrenginį po to, kai juo pasinaudojo Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu.
Borisas Johnsonas ir Benjaminas Netanyahu
Borisas Johnsonas ir Benjaminas Netanyahu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvęs ministras pirmininkas teigė, kad jo saugumo komanda tualete rado pasiklausymo prietaisų po to, kai B.Netanyahu juo pasinaudojo. Susitikimas įvyko 2017 m., kai B.Johnsonas buvo Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius.

Šis teiginys pateikiamas B.Johnsono memuaruose „Unleashed“, kurie išleidžiami spalio 10 d. Ištraukomis pasidalijo laikraštis „Daily Telegraph“.

„Ten kurį laiką buvo Bibi, ir tai gali būti sutapimas, o gali ir nebūti, bet man pasakojo, kad vėliau, kai jie reguliariai tikrino, ar nėra „blakių“, tualete rado pasiklausymo įrenginį“, – rašo B.Johnsonas, prisimindamas susitikimą.

Laikraštis „The Daily Telegraph“ spaudė buvusį ministrą pirmininką atskleisti daugiau detalių apie tai, kas įvyko, tačiau B.Johnsonas jiems atsakė: „Manau, kad viskas, ką reikia žinoti apie tą epizodą, yra knygoje“.

2019 m. leidinys „Politico“ pranešė, kad JAV vyriausybė mano, jog Izraelis yra atsakingas už mobiliųjų telefonų sekimo prietaisų įrengimą prie Baltųjų rūmų ir kitų svarbių vietų Vašingtone.

B.Johnsono memuarai Londone sukėlė ažiotažą dar prieš juos išleidžiant.

Buvęs JK ministras pirmininkas, kurį 2022 m. iš posto išstūmė jo paties partija, atskleidė detalių apie karalienės Elžbietos II sveikatą paskutiniais jos gyvenimo metais ir apkaltino Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną bandymu „nubausti“ Jungtinę Karalystę už pasitraukimą iš ES.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas